Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick - VELO

Gepubliceerd op 27 mei 2018 door Francis Dorlas

Nieuw Hanenburg – Het is al warm als de jongens zich om kwart over 8 warmlopen voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De tegenstander: de JO9-3 van VELO. De spelers van VELO zijn en stuk kleiner, dat biedt kansen. Dat laatste blijkt een misvatting want de VELO’ers blijken behendige mannetjes die de Quickers meteen onder druk zetten. Robarth probeert met een pass op Luuk, die de bal voorgeeft aan Quint voor een schot, op voorsprong te komen. Helaas weet de verdediging van VELO die bal tegen te houden en weet VELO in de counter te scoren: 0-1.
De Quickers komen haast niet meer op de helft van de tegenstander. VELO krijgt al snel een nieuwe kans op goal maar Tigo tikt ‘m er vakkundig uit. De 3e kans van VELO zit echter wel.

Zodra Luuk de bal heeft heroverd, probeert hij een langeafstandsschot. Maar de bal wil er niet in. Ook Thomas krijgt een mooi kans op goal maar de keeper, die nog niet al teveel te doen heeft gehad, houdt ‘m. Tigo daarentegen heeft het druk in het goal. VELO weet behendig de verdedigingslinie van Quick te doorkruisen en blijken ook vakkundig de ballen hoog in het goal te schieten, waardoor Quick na 10 minuten op een achterstand staat van 0-5.

In het tweede kwart is het nog steeds druk op de eigen helft. Robarth en Jonathan proberen uit alle macht de verdediging stand te houden maar weten niet te voorkomen dat VELO toch nog wat kansen op goal krijgt. Tigo houdt er een aantal knap tegen maar moet er dan toch weer een doorlaten. Dan gaat de knop om. Robarth, Luuk en Tijmen dwingen meer ruimte af en Robarth krijgt, dankzij een voorzet van Tijmen, kans op goal. Helaas wordt die kans niet beloond met een doelpunt. In de rust is de stand 0-6.

Ondanks de grote voorsprong van VELO geven de Quickers het niet op. Na de rust schiet Luuk dan eindelijk het eerste doelpunt  voor Quick erin. Dat geeft vleugels want al snel weet Sam er met een hoog welgemikt schot er 2-6 van te maken. VELO beschikt echter over een gevaarlijke counter waardoor het al snel 2-9 staat.

In het laatste kwart weet Thomas de verdedigingslinie van VELO te doorbreken en te scoren. En dat geeft vleugels want al snel weet Tijmen er dankzij een voorzet van Jonathan met een kopbal 4-9 van te maken. Tigo heeft inmiddels Quint’s plek in de spits overgenomen en Robarth Tigo’s plek in het goal. Quick dwingt VELO terug op de eigen helft maar weet toch de ruimte te vinden richting het goal van de tegenstander. Met resultaat, want Luuk schiet net voor tijd het laatste doelpunt voor Quick in het goal van VELO. De achterstand was te groot om helemaal in te lopen maar de eer is toch gered. Eindstand: 5-9.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon