Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO9-1 wint met 1-5 op "Het Kasteel"!!-

Gepubliceerd op 30 maart 2017 door Remco de Graaf

Vandaag mochten we aantreden in het Sparta stadion in het uitduel met de Betrokken Spartaan. Voor de jongens natuurlijk een hele eer om op “ Het Kasteel”  te mogen voetballen. We moesten wel vroeg uit de veren want de wedstrijd begon al om 08.30 uur.  Voordat we kleedkamer opzochten mochten de jongens alvast het veld verkennen en de glimlach op al die gezichten was de trip naar Rotterdam al waard! Na een goede warming up en nadat alle ouders zich hadden genesteld op de tribune kon de wedstrijd beginnen. De thuiswedstrijd was spannend en ondanks de nederlaag waren wij niet de mindere partij. Dit spelbeeld kwam de eerste helft weer naar voren.  Het verschil tussen de ploegen was wel groot in de manier van spelen. Wij hebben een ploeg met veel individuele kwaliteit maar ook echte teamspirit. Er is afwisseling met jongens die een man kunnen passeren, maar ook spelers met overzicht die elke wedstrijd weer de mooiste steekpassjes geven. We hebben achterin spelers die steeds beter gaan verdedigen maar ook nog eens de momenten gaan herkennen wanneer ze mee naar voren kunnen. De perfecte mix. De Betrokken Spartaan heeft meer technische spelers die voor de dribbel gaan en wat minder als team spelen.

Daardoor werd het wel een hele interessante wedstrijd.  Wat in de eerste helft opviel was dat ondanks de twee verschillende opvattingen  het spel op en neer golfde en de teams waren weer mooi in evenwicht. Alleen het verschil met de heenwedstrijd was dat De Betrokken Spartaan nu eigenlijk bijna geen kans creëerde en wij wel een paar keer goed doorkwamen. Het is dat er bij hun een geweldige keeper op de goal stond want anders was het bij de rust al 0-3 geweest. De eerste kans was voor Kik die vanaf de linkerkant goed doorkwam en twee man passeerde. Hij was bijna bij de goal en vlak voordat hij wil gaan schieten wordt hij onderuit gehaald. De vrije trap die daarop volgt wordt door Finn slim genomen, want hij legt de bal terug op Sabri waar iedereen een schot op het doel verwacht. Sabri neemt de bal hard op “ de pantoffel” maar de bal verdwijnt net naast. Daarna is weer Kik ervandoor en hij snelt alleen op de keeper af, zijn schot wordt echter geweldig gepakt door de keeper met een mooie reflex met zijn voet.  De volgende kans volgt al snel nadat Thomas Veeren ervandoor gaat dwars door het midden van het veld. Met een mooie schijnbeweging doet hij net of hij de bal afgeeft aan Sabri, die rechts goed vrijloopt, alleen ineens versnelt Thomas links langs de tegenstander. Zijn slimme punter wordt helaas weer gepakt door de keeper. Als Spartaan doorkomt dan zijn er nog altijd de verdedigers en middenvelders die keihard knokken om de bal te veroveren en te zorgen dat  de spitsen van de tegenpartij het zo moeilijk mogelijk hebben. Heel mooi voorbeeld deze zaterdag is een prachtig sliding van Kik die helemaal naar binnen is gekomen en zich voor de bal gooit om een tegengoal te voorkomen. Maar ook Cliff, Kyano en Josh zijn weer niet te passeren tijgers vandaag! En als ze dan toch doorkomen hebben we altijd nog Thomas Loboda die zich fantastisch ontwikkelt en steeds beter gaat keepen!

Het slot akkoord deze eerste helft is voor Sabri, die na een mooie combinatie met Finn en JJ vrijgespeeld wordt vijftien meter van de goal vandaan. Hij kapt nog een keer goed naar binnen langs een tegenstander maar schiet net te hoog en de bal verdwijnt over de lat. Dan fluit de prima scheidsrechter voor de rust en kunnen de jongens even bijkomen en genieten van een goede eerste helft.

De tweede helft is nog maar net begonnen en we komen op een 1-0 achterstand na een hele mooie actie van de spits van De Betrokken Spartaan.  Maar waar wij in het verleden onze koppies laten hangen, zie je nu dat de jongens mentaal steeds sterker worden. De borst gaat fier vooruit, de mouwen worden collectief opgestroopt en de mannen gooien de beuk erin en geven alles wat ze hebben op zoek naar de voorsprong! En die komt er ook en vooral de manier waarop was indrukwekkend. Wat volgt is een fantastische tweede helft waar alles samen lijkt te komen waar de jongens zo hard voor trainen! Nog geen drie minuten later is de gelijkmaker een feit. JJ onderschept de bal mooi op het middenveld en speelt gelijk Ties in. Ties versnelt richting de achterlijn en legt de bal goed terug op Finn, die de bal mooi in de verre hoek legt. Een volledig terechte gelijkmaker.

Maar onze pitbulls bijten zich vast en laten niet meer los. Spartaan wordt over heel het veld opgejaagd, krijgt geen moment rust en zodra wij de bal veroveren geven we die niet meer weg totdat hij in het netje achter de sterk keepende Spartaan ligt. De 1-2 valt een paar minuten later als Ties een prachtig assist op Sabri heeft, die koel en beheerst afrondt. Daarna gaan we door en de bal gaat prachtig van voet naar voet.

Ook de 1-3 is weer een plaatje. Nu is het Kyano die de bal verovert en van achteruit met grote stappen alle aanvallers kansloos laat. Hij heeft ook nog eens het overzicht en de rust om Ties te bedienen die links van hem al in de diepte gaat. Kyano geeft de perfecte pass en Ties schiet heel slim en snel met de punt van zijn rechtervoet de bal in de korte hoek.  De ouders op de tribune gaan helemaal los en De Betrokken Spartaan wordt steeds bozer. Jongens worden boos op elkaar en zelfs de ouders op de tribune vragen aan onze ouders of dit wel hetzelfde team is als bij Quick hahaha! Een groter compliment kunnen onze jongens eigenlijk niet krijgen. 

Voordat we het doorhebben is het al weer 1-4! Thomas neemt een corner net iets te hard en de bal schiet door voorbij de tweede paal. De Spartaan pikt de bal op en lijkt er vandoor te gaan aan onze rechterkant. Maar nu is het Joshua die goed naar de bal kijkt en op het juiste moment de bal van de voet pikt van de aanvaller. Hij versnelt de helft op van Spartaan en geeft vervolgens een geweldige voorzet bij de tweede paal. Thomas is na het nemen van de corner slim naar binnen gekomen en staat helemaal vrij. Hij denkt geen moment na en schiet de bal in één tijd langs de keeper.

Dan is de koek nog steeds niet op. Sterker nog de ultieme bekroning deze wedstrijd is de 1-5. Al is dit een eigen doelpunt;  het staat onder het verslag want het geeft in een notendop aan waar dit team voor staat. Teamgeest, het met elkaar beleven van wedstrijden en plezier! Kyano pikt de bal op en stoomt weer goed door richting de goal van Spartaan. Hij ziet Thomas rechts van hem vrijlopen en geeft de bal af, daarna speelt Thomas de bal door naar Ties, die gelijk Sabri inspeelt. Sabri wil hem ook nog terugleggen op de inlopende Kyano ( wat was het hem gegund een doelpunt) maar de laatste verdediger loopt in zijn ijver tegen de bal aan en schiet hem in eigen goal. De scheidsrechter fluit gelijk af en de jongens stormen op elkaar af om het feestje te vieren. Wat een mooi gezicht.

Het is het einde van een fantastische wedstrijd en met name de tweede helft zal ervoor zorgen dat onze kanjers deze wedstrijd nooit meer zullen vergeten ( en de ouders ook niet!). De Betrokken Spartaan heeft er ook drie dagen over gedaan om de uitslag op de site van voetbal.nl te zetten omdat zij nog steeds aan het bijkomen waren van de wervelwind die Quick JO9-1 heet! Mannen we hebben genoten en nu krijgen we volgende week zaterdag weer een mooie proefmeting tegen de koploper Spartaan ’20. Als we spelen zoals vandaag kan het een hele leuke wedstrijd worden

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon