Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO9-1 TOGB JO9-1; tikkie takkie voetbal op Nieuw Hanenburg-

Gepubliceerd op 21 maart 2017 door Remco de Graaf

Deze zaterdag, 18 maart 2017, kwam TOGB bij ons op bezoek. Het weer leek niet best en het zou gaan regenen maar uiteindelijk was het heerlijk voetbalweer en dus ideaal om weer naar een potje van onze giganten van de JO9-1 te kijken. Als je het sportpark komt oplopen zie je al dat de jongens er zin in hebben, want ze waren al volop aan het voetballen voordat de wedstrijdbespreking moest beginnen. Uit in Berkel en Rodenrijs was het al een spannende wedstrijd die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Toen terug in de auto hadden we toch het idee dat wij deze wedstrijd hadden moeten winnen. Dus zou het vandaag de tweede overwinning van het seizoen worden? De voortekenen waren gunstig; niet alleen vandaag toonden de jongens gretigheid , er was ook al heel de week erg goed getraind.

Na een goede speech van Pepijn waren de mannen er klaar voor en na de yell op het veld konden we beginnen! De jongens begonnen inderdaad voortvarend en zetten TOGB gelijk vast op hun eigen veld. De 1-0 viel al snel deze wedstrijd en het wordt een soort wapen van ons; de vrije trap van Finn. Hijschoot de bal van ver richting de goal en de bal was te machtig voor iedereen en verdween in de korte hoek. Alweer zijn derde vrije trap die erin gaat in hetzelfde aantal wedstrijden. Een ander wapen van onze leuke en heerlijke ploeg is een scherpe Sabri voor de goal. Als hij het op zijn heupen heeft dan is het oppassen voor de tegenstander en vandaag was het zo’n dag. De 2-0 van Sabri was een mooi voorbeeld hiervan. Wij zetten druk op de bal en veroveren hem snel via Cliff. De bal wordt meteen diep gespeeld waar Sabri al is gestart en hij is eerder bij de bal dan de verdedigers van TOGB. Hij sleept de bal met rechts langs een tegenstander en hij schiet de bal slim met de punt van zijn linker voet door de benen van de keeper.  Wat een weelde, een 2-0 voorsprong al voor de rust en we blijven voetballen op de helft van de tegenstander. Continu jagen we op de bal als we die niet hebben en als de bal wel hebben dan is het genieten. Uit tegen Spartaan ’20 zagen we een tegenstander die geweldig voetbal op de mat legde. Nu speelden wij ook datzelfde spel en dat is een groot compliment voor de jongens. Kik op links wisselde zijn acties goed af met afwisselend combinaties op het middenveld samen met JJ en Finn. Ook wij zagen nu waar dit team toe in staat is. Als wij de bal aan de linkerkant in het bezit hadden dan ging die geregeld naar het midden waar Finn of Thomas Veeren vaak gelijk opendraaide naar de rechterkant en wij daar weer vol ten aanval gingen. Het was een lust voor het oog! Nu was het JJ die gevaarlijk doorkwam aan de rechterkant en bijna de 3-0 maakte alleen had hij net geen genoeg kracht in zijn rechterbeen om goed af te ronden. TOGB kwam voor rust nog een keer gevaarlijk door maar Thomas Loboda pakte de bal mooi uit de rechter beneden hoek met een katachtige reactie.

Toen was het rust en konden onze mannen een verdiend bekertje siroop drinken. Nu moesten de jongens doorpakken en zo blijven spelen want het zou echt verdiend zijn als ze nu weer een overwinning zouden pakken na het goede spel van de afgelopen weken. We gaan ook inderdaad weer op dezelfde wijze verder en de 3-0 is weer een geweldig voorbeeld van het goede teamspel. De bal komt via een goed interceptie van Joshua, die goed vanuit achteruit het spel verdeeld en ingrijpt op het juiste moment, terecht bij JJ. JJ houdt het overzicht en ziet Thomas vrij staan naast hem. Thomas legt de bal goed terug op Sabri die versnelt en Ties vrij ziet lopen. Ties is namelijk op het moment dat Thomas de bal krijg al slim naar binnen geslopen dichterbij het goal van de tegenstander. Ties krijgt de bal goed aangespeeld van Sabri, legt hem nog een keer lekker klaar en met een kort krachtig schot schiet hij de bal in de korte hoek. TOGB weet niet meer waar ze het zoeken moeten en wij blijven goed voetballen. Ties is weer gevaarlijk na een mooie steekpass achteruit van Kyano. Hij schiet de bal ook goed in links van de keeper, maar die weet met een mooie reflex de bal tegen te houden. Toch volgt de 4-0 al snel en ook weer na een mooie aanval. Nu is het  JJ die een actie over rechts inzet alleen wordt hij in eerste instantie goed verdedigd. De bal komt daarna terecht bij Sabri die snel wegdraait bij zijn tegenstander en met een mooi steekpass JJ wegstuurt over de rechterkant. JJ aarzelt geen moment en met een bekeken schuiver in de verre hoek zorgt hij voor een 4-0 voorsprong. 

Vlak daarna is het bijna 5-0 als Josh goed mee gaat het middenveld in en met een bekeken pass Sabri alleen voor de keeper lijkt te zetten. Sabri kan de bal nog net op tijd controleren voor de achterlijn maar glijdt helaas uit waardoor deze kans verloren gaat. Toch zal Sabri in korte tijd de tussenstand naar een hele mooie 6-0 tillen met zijn tweede en derde goal van de dag. Vooral de 5e goal is er één om in te lijsten. Hij staat ook onderaan het verslag om nog van na te genieten. TOGB probeert ten aanval te gaan maar Josh zet goed druk en via de kluts komt de bal terecht bij Thomas, die mooi met rechts zijn tegenstander uitkapt en met links gelijk Ties inspeelt. Ties bewaart uitstekend het overzicht en ziet dat Sabri al vertrokken is in de rug van zijn tegenstander. Sabri komt alleen voor de keeper en laat vervolgens een “ Bergkamp” achtige oplossing zien. Waar heel veel spitsen de keeper zouden omspelen laat hij met een prachtige stift de bal over de keeper heen verdwijnen het lege doel in. Daarna maakt hij ook nog 6-0 door tevens een diepte bal optimaal te benutten. Hij is net iets eerder bij de bal dan de uitlopende keeper en hij tikt de bal langs de keeper om hem vervolgens in het lege doel te schuiven. Daarna scoort TOGB nog twee keer omdat wij het iets verslappen en is de eindstand 6-2.

Wat een heerlijke ochtend hebben we achter de rug. Eindelijk beloond voor het goede spel wat al weken zichtbaar is en vandaag helemaal tot uiting kwam. Zelfs bestuursleden en ouders van andere teams kwamen even gedag zeggen om hun complimenten te geven voor het mooie voetbal wat zij hebben gezien.  De komende weken spelen wij woensdag tegen Verburch, zaterdag op het “Kasteel” van Sparta tegen de Betrokken Spartaan en volgende week woensdag de mooie uitwedstrijd vriendschappelijk tegen Katwijk JO9-1. Het worden heerlijke voetbalweken als we dit vol kunnen houden en zo blijven spelen. Niet alleen de doelpunten makers maar het gehele team verdienen een compliment. Na afloop gingen de mannen nog in een slinger juichend richting de ouders/ toeschouwers om deze ochtend feestelijk te eindigen. Bedankt weer toppers voor een heerlijke start van het weekend!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon