Quick JO9-1 sluit prachtig seizoen af in stijl

Gepubliceerd op 07 mei 2017 door Remco de Graaf

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen! Thuis tegen GSC ESDO. Het zou voor de jongens mooi zijn om deze wedstrijd goed af te kunnen sluiten en zo het seizoen in stijl af te ronden. Want zoals al eerder benoemd de jongens hebben een mooi seizoen ervan gemaakt. Wat je wel merkt nu is dat de vermoeidheid een beetje toeneemt. Er wordt ook best wel het één en ander gevraagd van onze toppers. We trainen drie keer in de week, de mannen moeten presteren op school,  sommige doen ernaast nog techniek training op zondag ochtend of BJJ training of een andere sport. Elke zaterdag moeten ze er weer staan. Kortom volle bak bijna het gehele jaar door.

De start was goed deze ochtend. We gingen furieus van start en de eerste kansen waren voor ons.  Kik zet een goede actie in en gaat twee man voorbij. Hij legt de bal terug op Sabri, maar die schiet op de keeper. Al snel is daar de volgende kans voor onze ploeg als Finn er vandoor gaat en op volle snelheid een mooie assist aflevert op Ties. Ties puntert de bal tegen de keeper aan en de bal komt voor de voeten van JJ die helaas net te hoog mikt en de bal over het doel ziet verdwijnen. Dan komt wel de verdiende voorsprong al is dat met enige tumult. Wij krijgen een vrije trap die goed door Finn wordt ingeschoten en de bal lijkt in de bovenhoek te verdwijnen. Op de lijn staat een speler van ESDO die de bal overtikt. De scheidsrechter geeft hierop een “ penalty”  die door Ties feilloos wordt binnen geschoten.

Daarna blijven we de betere ploeg maar kunnen niet echt doorbijten. GSC ESDO lijkt iets beter in de wedstrijd te komen. Ze krijgen ook een paar kleine kansen maar mede door alert keeperswerk van Thomas en een scherpe Cliff achterin blijft de schade beperkt. Wij krijgen toch nog wel een paar grote kansen , ondanks het matte spel, maar de bal wil er niet in. JJ scoort weer bijna maar ook deze bal schiet net over de lat. Sabri mist nog een kans en ook Ties heeft het vizier niet op scherp. Moet er ook bij gezegd worden dat hun keeper een geweldige wedstrijd keept en mooie reddingen laat zien. Een moment van onoplettendheid achterin, we staan met twee verdedigers verkeerd te dekken, zorgt ervoor dat het voor rust nog gelijk wordt. Maar we gaan wel met een verdiende voorsprong rusten. Sabri maakt de gemiste kansen meer dan goed want de 2-1 is van ongekende schoonheid. Hij draait goed weg bij zijn tegenstander en schiet de bal van twintig meter schitterend en keihard hoog in de goal.

Dus gaan we alsnog met een voorsprong de rust in al had het zomaar 5-1 kunnen staan als we wat alerter en scherper waren, maar dat heeft niks te maken met geen inzet of niet willen maar meer met het naderen van het einde van het seizoen want de jongens willen wel dolgraag.

De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld alleen misten we net wat kracht om goed af te ronden of de eind pass kwam net niet aan. GSC ESDO maakt nog 2-2 voordat we echt gas geven en voor de volle winst gaan. Vlak na de gelijkmaker is er een mooie onderschepping van Joshua die de bal goed doorspeelt naar Finn. Finn draait goed weg en geeft de bal mee aan Ties die er snel vandoor gaat een man passeert en de bal tegen de keeper aanschiet. De rebound is echter voor Sabri die niet twijfelt en met links de bal hoog in de goal schiet. Vlak daarna is het alweer bijna raak. Thomas neemt een goede corner waar Ties een halve omhaal probeert die mislukt maar de bal komt bij Kyano terecht die hard wil schieten maar de bal net niet goed raakt.  Daarna is het een mooie combinatie tussen Sabri en Thomas waar Sabri er weer vandoor snelt aan de rechterkant. Zijn schot lijkt de korte hoek in te gaan maar verdwijnt helaas op de paal. Dan komt alsnog de bevrijdende 4-2.  Na een lange aanval waar Quick lang de bal in de ploeg houdt komt de bal bij Kyano terecht die Thomas vrijspeelt op het middenveld. Thomas haalt uit maar de bal komt bij Ties, die snel aanneemt en niet helemaal lekker inschiet. De keeper kan er weer een been tegen krijgen alleen heeft hij nu de pech dat de bal via de paal en zijn achterwerk alsnog in de goal verdwijnt. Uiteindelijk blijkt dit ook de eindstand te zijn.

De jongens hebben het  seizoen dus goed afgesloten met een meer dan verdiende overwinning. De conclusie is dat we echt een topseizoen hebben gehad. Ik heb het al meerdere malen vermeld , maar dit seizoen is alles goed gegaan. Ik heb een stijgende lijn gezien in het spel en we hebben gewoon heel veel plezier met elkaar gehad. Misschien wel de belangrijkste voorwaarde om als ploeg te functioneren. Vooral op deze leeftijd is dit het meest belangrijke want met het plezier en de spelvreugde komt de klasse vanzelf naar boven drijven die in deze kanjers zit. Na de winterstop hebben we bijna alleen maar gewonnen behalve van de bovenste drie. Uit bij ODB werd er weliswaar verloren maar waren wij ook daar de voetballende ploeg en zat er veel meer in. Alle ouders hebben genoten van onze toppers, Pepijn heeft het geweldig gedaan als trainer en de jongens echt stappen laten maken. Het mooiste vind ik echter toch het juichen na een doelpunt met elkaar waaruit blijkt dat het met de teamspirit van deze jongens meer dan goed zit!

Er komen nu nog een paar mooie toernooien aan waar we heel veel zin in hebben met o.a. een toernooi in Duitsland en we mogen ook nog aantreden in de Kuip! Kortom het seizoen wordt in stijl afgesloten. Mannen nogmaals onwijs bedankt en ga allemaal zo door want ik denk dat Quick nog jarenlang plezier aan deze geweldige lichting kan en gaat beleven! Ik heb als filmpje dan ook dit keer geen doelpunt toegevoegd maar juist het vieren met en naar de ouders toe.

Quick JO9-1 is een eenheid binnen en buiten het veld met  zowel de spelers als de ouders en daar mogen we meer dan trots op zijn!!!

!https://www.youtube.com/watch?v=JI0EUPDzMQs