Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Quick JO9-1 sluit af met paar geweldige toernooien

Gepubliceerd op 03 juli 2017 door Remco de Graaf

Coun Moulijn Memorial Cup

Wat een feest deze zaterdag! Wij mochten meedoen  op Varkenoord ( naast de Kuip)met dit geweldige toernooi. Maar liefst 88 teams deden mee en daar zat van alles tussen. Wij speelden in de poule alleen al zeven wedstrijden tegen teams uit eerste klasse, tweede klasse maar ook tegen DSO spelend in de andere hoofdklasse. Dat was gelijk de eerste poule wedstrijd dus meteen een mooie opening. De jongens lieten zien dat ze vandaag voor de winst gingen want DSO werd maar liefst met 5-0 van de mat geveegd. Met geweldig combinatie voetbal en de ene aanval nog vloeiender dan de andere. Na afloop werd (zoals vaker dit seizoen) meteen door de trainer van DSO gevraagd hoe het kan dat wij laag in de Hoofdklasse zijn geëindigd met dit voetbal. Daarna bleven we goed voetbal spelen en werden op één wedstrijd na alle wedstrijden gewonnen. Er zat zelfs een 15-0 bij in 15 minuten! Dat heeft uiteraard met de tegenstander te maken, maar het geeft wel de gretigheid van de jongens aan. In deze wedstrijd maakte zelfs iedereen een doelpunt. Na da poule fase duurde het even voordat bekend werd tegen wie we in de kwartfinale uit mochten komen en dat was CVV Zwervers. Een team dat boven in de eerste klasse heeft meegedraaid en goed voetbal liet zien. Daar kwam bij dat in deze fase van het toernooi ook de vermoeidheid langzaam een rol gaat spelen.  Al met al was het een gelijk opgaande partij waar wij eigenlijk het meest gelukkig waren en met 1-0 wonnen. We hadden het eerder af kunnen maken maar waren slordig in het afronden. Bovendien pakte Thomas Loboda een bal vlak voor tijd met een geweldige reflex en deed Kyano nog prachtig verdedigend werk met een uiterste tackle toen hun spits alleen op Thomas afging. In de halve finale moesten we tegen Quick Boys. Een geweldig affiche natuurlijk! En het werd een thriller! We kwamen twee keer op achterstand. Maar na de 1-0 maakte Ties met een mooie schot de gelijkmaker, JJ kopte prachtig de 2-2 binnen en uiteindelijk wist Sabri met een prachtig afstand schot vlak voor tijd de winnende binnen te schieten! Wat een prestatie van onze kanjers; de finale is bereikt. Uiteindelijk verloren wij de finale kansloos met 2-0 van tegen Zwaluw VFC, een hoofdklasser uit het zuiden van het land die zelfs al met dit team een keer kampioen van Nederland is geweest dus dat is geen schande. Maar wat een knappe prestatie van deze toppers. Tweede worden van de 88 teams; een prestatie om heel trots op te zijn!

Feyenoord satelliet toernooi

De volgende dag mochten we alweer naar Rotterdam om in de Kuip te spelen! De jongens hebben indruk gemaakt het afgelopen seizoen want we werden zelf door Feyenoord uitgenodigd om te komen omdat ze graag willen dat wij hun partner club worden. De eerste wedstrijd was gelijk tegen Feyenoord F1 en dan zie je hoeveel onze jongens nog kunnen leren. Na deze kansloze nederlaag kregen we V.V. IJ die we helaas met 0-1 verloren. Dit was niet verdiend maar een beetje ongelukkig. Daarna hebben we echter geen wedstrijd meer verloren en hebben we laten zien dat wij echt een goede ploeg hebben en er een hoop progressie in deze kanjers zitten. We hebben heel veel mooie aanvallen gezien en geweldige uitgespeelde doelpunten. Ik denk dat als wij zaterdag niet zo’n slijtage slag hadden gehad wij wel de finale hadden kunnen halen. Maar al met al een fantastische dag en een geweldige belevenis voor de jongens.

TOGB Internationaal toernooi

De week erna op zondag naar TOGB om daar een internationaal toernooi te spelen in Berkel en Rodenrijs. Ook weer leuk want nu speel je tegen allerlei andere voetbal culturen en dat is leuk om te zien. We begonnen zoals vaker moeizaam aan een toernooi en een beetje gemakzuchtig. Dat blijft jammer want vaak doen ze zichzelf te kort. Nu moet ik wel zeggen dat ze tegen FC Bury ( een Engelse prof opleiding) natuurlijk wel meteen een bittere kluif hadden, maar het was wel heel erg slap en slecht van onze kant. Uiteindelijk konden we ons wel herstellen dit keer en na een gelijkmaker tegen DHC in de laatste minuut volgende een knappe 2-0 overwinning  tegen het Belgische Eendracht Aalst en mochten we door naar de halve finale. Daar wachtte de F1 van FC Volendam op ons dus dat zou lastig worden. Volendam won deze wedstrijd geflatteerd ondanks dat Ties nog 1-1 maakte na een 1-0 achterstand. Ook hier vielen we terug in een toch wel vervelende gewoonte die af en toe de kop opsteekt en dat is voor eigen succes gaan terwijl er een medespeler vrij staat. Hadden wij op 1-1 dit beter uitgespeeld dan hadden we misschien wel in de finale gestaan. Uiteindelijk moesten we de laatste wedstrijd weer tegen FC Bury en die verloren we nu net aan met 1-2, maar nu was het wel een spannende wedstrijd met een aantal goede kansen voor ons en net een beetje pech in de afronding. Wel weer een hele leuke dag achter de rug.

FC Viersen (Duitsland)
Het seizoen werd afgesloten in het buitenland; namelijk ons eerste officiële toernooi over de grens in Viersen, vlakbij Gladbach in Duitsland. Daar speelden we volgens de Duitse regels dus op een kwar t veld maar toch 7 tegen 7. Dat vraagt een hoop van spelers. Een goede balafname, snel schieten en  inzicht. Bovendien speelde we tegen Duitse en Belgische ploegen die dit al twee jaar doen in de jeugd dus ze konden aan de bak. Uiteindelijk werd het een dag met gemengde gevoelens want sommige wedstrijden waren heel goed en andere niet om aan te zien.  Wat jammer is op een dag als deze dat het ligt aan de instelling van de jongens. De eerste wedstrijd was niet om aan te zien en normaal gesproken is er altijd wel één van de drie trainers die wat meer relaxed er in staat maar nu waren we allemaal teleurgesteld en hebben we de jongens duidelijk gemaakt dat er niet voor niks ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s speciaal voor hun helemaal naar Duitsland zijn gekomen. Dat pakte redelijk uit want daarna werd er in ieder geval geknokt voor elke meter.  Ze kregen ook iets meer door wat er gevraagd wordt in deze omstandigheden ( klein veld, druk bezet, snel verdedigen, kort op de bal zitten etc.) Uiteindelijk was het een lange maar wel leuke dag waarbij we het restant redelijk voetbal speelde maar toch ook wel fases minder. Het was gewoon klaar denk ik. Niet zo gek want we hebben echt een geweldig seizoen achter de rug, dus een wat minder toernooi is ze vergeven.
Samenvattend is dit denk ik een jaar om nooit meer te vergeten. We hebben het geweldig gedaan en we kunnen super trots zijn op dit voetbal jaargang. Gevoetbald tegen sterke tegenstanders, de jongens zijn zowel individueel en als team echt vooruit gegaan, stappen gemaakt. Bovendien hebben we gespeeld in twee Eredivisie stadions ( De Kuip en Het Kasteel). De wedstrijd in het Kasteel was het absolute hoogtepunt waar alles samenkwam. Een 1-5 overwinning met oogstrelend voetbal! Bedankt mannen we hebben genoten!

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon