Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Mooie drieluik in een week met Spartaan '20, Verburch en DHC-

Gepubliceerd op 14 april 2017 door Remco de Graaf

De afgelopen week stond in het teken van de drieluik tegen Spartaan ’20, Verburch en de afsluiter afgelopen zondag tegen DHC. Zouden wij net als ADO negen punten kunnen pakken of zouden we in ieder geval drie mooie wedstrijden ervan maken, wat eigenlijk nu nog veel belangrijker is! Het antwoord is ja. Al doen de uitslagen anders vermoeden was het een hele leuke week.

De eerste wedstrijd thuis tegen koploper en terechte aanstaande kampioen Spartaan ’20 werd dan wel met 2-8 verloren maar er waren meer dan genoeg lichtpuntjes te zien. De uitslag was ook wel geflatteerd want we geven 5 doelpunten eigenlijk min of meer zelf weg. Drie corners tegen, een te korte terugspeelbal en een foutje achterin maakten eigenlijk al dat we kansloos waren. We maakten nog wel twee goede doelpunten ( Finn uit een vrije trap) (Sabri uit een scherpe counter) plus het was een leuke leerzame ochtend aangezien wij als toeschouwers ook hebben kunnen genieten van de tegenstander. Wat een geoliede machine zeg, een  lust om naar te kijken en voor onze toppers een mooi streven om dit niveau ook proberen te halen. Bovendien stonden de ouders van beide ploegen gebroederlijk naast elkaar en werd er zelfs voor de tegenstander geklapt van beide kanten ; zo hoort het eigenlijk te zijn.  Afgelopen zaterdag kreeg de competitie een vervolg tegen weer een topploeg uit de hoofdklasse, want nu mochten we naar Verburch. Na twee nederlagen en een overwinning dit jaar tegen deze goede ploeg was het alweer de vierde keer dat we tegenover elkaar stonden. Helaas speelden wij de eerste helft één van de minste van dit seizoen en stonden wij binnen acht minuten al met 3-0 achter. Voor rust werd het nog 4-0 om uiteindelijk de tweede helft ons wel te herstellen en de score te minimaliseren tot 5-0. De tweede helft waren de jongens wel weer alert en werd er weer ouderwets geknokt en gevoetbald.

Gelukkig kregen we afgelopen zondag gelijk de kans om wel een hele wedstrijd te knallen want het eerste speelde de “derby’ uit bij DHC en we mochten daarvoor een voorwedstrijd spelen tegen de F1 van DHC. We hebben in de competitie twee keer verloren van dit team maar allebei de keren waren we gewaagd aan elkaar dus de voortekenen voor een leuke pot waren volop aanwezig. Het was ook nog eens heerlijk voetbalweer dus we hadden er zin in! We kwamen met 1-0 achter door wederom een corner. Iets waar we hard op moeten blijven trainen want dit blijft een zwak punt. Maar daarna ging we los en bepaalde wij eigenlijk de hele wedstrijd wat er gebeurde. Er zat weer een ouderwetse “schwung” in het team waarbij de bal van voet tot voet ging en de acties mooi, snel en goed uitgevoerd werden. DHC probeerde ook te blijven voetballen dus het was inderdaad een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. De gelijkmaker kwam ook uit een corner. De bal werd goed genomen en ingedraaid door Finn en Kik kopte prachtig binnen. We bleven doorgaan en vol druk zetten op de tegenstander.  Nadat DHC op 1-2 was gekomen (door een mooie steekpass van achteruit achter onze verdediging, mooi ingeschoten door hun spits) maakten wij al snel weer gelijk. Nu was het een mooie aanval over rechts waar Thomas goed versnelde en de bal net niet bij Ties kreeg, maar wij pakten snel de bal weer op via Kik die de bal teruglegt op Finn. Finn geeft een prachtige steekpass tussen twee verdedigers door naar Ties, die met een bekeken schuiver de gelijkmaker binnenschiet. De koek was de eerste helft nog niet op want al snel kwamen wij op voorsprong door een prachtige combinatie vanuit achteren helemaal naar voren toe. De bal wordt veroverd door  Cliff en hij speelt de bal knap door op Thomas die gelijk verlengd naar Ties. Ties versneld en speelt Sabri  in. Ties loopt goed door en wat volgt is een geweldige combinatie tussen deze twee toppers. Sabri legt terug op Ties en Ties geeft hem weer mee aan Sabri die alleen voor de keeper geen fout maakt en deze “ tikkie takkie op het gemakkie”  aanval het juiste eind meegeeft. Achterin geven we ook echt niks meer weg met een solide Thomas op de goal en Joshua, Kyano en Cliff die strijden voor elke bal en de duels vol overtuiging ingaan. Bovendien lijden we bijna geen balverlies omdat de jongens als ze de bal hebben veroverd ook nog eens een vrijstaande middenvelder of spits in weten te spelen. Het is smullen geblazen.  We gaan dus met een 2-3 voorsprong rusten. 

In de tweede helft pikken we het meteen weer op en gaan vol ertegen aan. We maken al snel 2-4 en dat is echt weer een plaatje. Sabri versnelt door het midden en geeft de bal mee in de loop aan Kik. Kik twijfelt niet een geeft de bal schitterend voor op Ties die de bal gelijk met links in de goal schiet. Wat een wereld goal!
Daarna is het de beurt aan Joshua om zijn doelpuntje mee te pikken. Na een goede corner van Kik valt de bal voor de voeten van Josh, die geen moment twijfelt en de bal achter de keeper jaagt en er 2-5 van maakt.  Het tempo blijft hoog en nu is het Thomas die versnelt aan de linkerkant, hij gaat twee man voorbij en wil voorgeven aan de vrijstaande Ties maar op het laatste moment kan de verdediger van DHC met een ultieme sliding een voorzet voorkomen waardoor het slechts bij een corner blijft. DHC komt daarna een keer goed door en schiet goed op goal maar Thomas is weer solide en pakt de bal mooi klemvast.  Toch scoort DHC nog een keer, maar wij ook. Finn pikt ook zin doelpuntje mee. Hij versnelt zelf aan de bal en geeft hem mee aan Sabri, maar de bal is net te hard. Sabri houdt hem net voor de achterlijn binnen en geeft de bal terug op Finn die met zijn linker “chocolade” been de bal in de korte hoek hoog in de goal schiet. 

De wedstrijd eindigt in een 3-6 overwinning. Maar de jongens hoeven niet eens trots te zijn op de overwinning maar vooral om het getoonde spel. Als beloning voor een geweldige sportieve wedstrijd krijgen allebei de teams een patatje en daarna lopen ze met de spelers van het eerste elftal mee het veld op voor hun wedstrijd. Zo eindigt een superleuke zondag mede dankzij de geweldige organisatie van DHC . Het seizoen gaat steeds meer richting het einde. We spelen zaterdag eerst tegen RKDEO een vriendschappelijke pot en dan thuis tegen GSC ESDO de laatste competitiewedstrijd. Bovendien komen er nog een hoop mooie toernooien aan met een trip naar Duitsland en een wedstrijd tegen AC Milan in het verschiet. We kunnen nu al zeggen dat het seizoen meer dan geslaagd is. Ik hoor de laatste weken, dat we misschien toch te hoog zijn ingedeeld naar aanleiding van de uitslagen, maar dat is echt “teletekst” logica.

We zijn juist een verrijking voor de hoofdklasse durf ik in alle bescheidenheid te zeggen!

De laatste weken tonen dat ook aan, want we verliezen dan wel van Verburch, Velo en Spartaan ’20 maar dat zijn wel de topteams in de afdeling. De overige wedstrijden tegen teams onder deze top-drie zijn de laatste tijd namelijk gewoon gewonnen. BVCB, TOGB en nu DHC hebben we alle drie verslagen met mooi voetbal, duelkracht en individuele prachtige momenten. De jongens doen het stuk voor stuk geweldig en het zegt ook genoeg dat wij ook wekelijks complimenten krijgen van de tegenstander. Kortom een ieder die beweert dat de hoofdklasse te hoog gegrepen is voor onze kanjers geeft eigenlijk aan dat hij of zij te weinig heeft gezien en niet de groei erkend die onze giganten hebben doorgemaakt.  Ik weet wel één ding: de ouders en vaste aanhang genieten wekelijks en zijn supertrots op dit team. Spelplezier is op deze leeftijd het belangrijkste en dat straalt ervan af, zowel individueel als team.  Mannen bedankt weer voor de afgelopen weken!

https://www.youtube.com/watch?v=PVtulBGuJwA

https://www.youtube.com/watch?v=mmYmGuVUQsY

https://www.youtube.com/watch?v=Fq_DxW6jK3Y

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon