Jaarverslag JO8-7, een goed stel!

Gepubliceerd op 27 mei 2018 door Ilse van der Weide

Nu het seizoen van de JO8-7 zo’n beetje ten einde loopt is het een mooi moment om de balans op te maken. Een vliegende start bij het Klavertje 4 toernooi waar door langslopende toeschouwers werd opgemerkt dat het een team was van smurfjes die wel alles wonnen! Wat een goed begin met Sander en met elkaar. De toon was gezet. In september 2 bekerwedstrijden, één tegen HVV (uiteraard dik gewonnen) en een zware partij tegen Quick Steps die werd verloren met 4-10. Deze laatste tegenstander een kop groter en fysiek zo sterk dat het echt even wennen was. Strijdend ten onder, dat wel. Werk aan de winkel dus! Vervolgens zijn we van start gegaan met de competitie waarin het merendeel van de wedstrijden zeer gemakkelijk werd gewonnen en waaruit bleek dat het indelen van de JO8 teams in deze nieuwe opzet nog niet helemaal is waar het waar het moet zijn. Waarschijnlijk hebben wij als JO8-7 een record aan doelpunten gemaakt maar zoals bekend is dat niet na te gaan, alle behaalde resultaten blijven helaas onzichtbaar.  Na de winterstop begonnen met oefenwedstrijden tegen HVV (uiteraard weer dik gewonnen) en HBS, ook een makkelijke partij. Waar blijft toch de tegenstand vragen wij ons inmiddels af. De tweede helft van de competitie heeft zich afgespeeld in de eerste klasse. Het wordt een wat eentonig verhaal maar op een uitglijder tegen Laakkwartier na hebben wij alle wedstrijden gewonnen. Het hoogtepunt was de wedstrijd een aantal weken geleden tegen Quick Steps (hetzelfde team als in september voor de beker). Vol trots hebben wij geconcludeerd dat de kinderen dit jaar veel geleerd hebben van Sander en een enorme groei hebben doorgemaakt. Nog steeds was de tegenstander een kop groter maar door goed te voetballen, hard te werken en te strijden hebben we deze wedstrijd naar onze hand kunnen zetten en gewonnen met 10-5! Juichende ouders en een mega trotste Sander maakten deze geweldige ochtend compleet. Een paar weken later wederom juichende kinderen en dito ouders op het toernooi bij Die Haghe. Spelend in poule 2 tegen onder andere Die Haghe JO8-2 en HBS JO8-2 hebben de kinderen hun eerste echte toernooiwinst binnen gehaald, met als bekroning een heuse trofee. Zelden zulke blije kinderen gezien. Rest ons nog 1 competitiewedstrijd en 1 toernooi voordat het competitiejaar er al weer op zit. Ik denk dat wij met elkaar kunnen concluderen dat het een mooi jaar is geweest, de kinderen plezier hebben gehad en veel hebben geleerd onder de bezielende leiding van onze toptrainer Sander! Op naar volgend seizoen!