Quick jo8-3 - DHL jo8-1

Gepubliceerd op 12 november 2017 door Renate van Beek

JO8-3 / DHL JO8-1

Op een nog licht vochtige grasmat begon de thuiswedstrijd van JO8-3 tegen het eerste JO8 team van DHL. DHL staat hier voor De Hollandse Leeuw, altijd aardig om te weten waar een afkorting voor staat.
Voor de pauze ging het er vertrouwd aan toe: 0-1 achter waarna Levan na goed doorzetten de gelijkmaker liet aantekenen. Jammer dat de spelregels blijkbaar bij niet iedere club op dezelfde manier worden geïnterpreteerd. Zo ontstond er discussie over de geldigheid van een doelpunt dat werd gescoord na indribbelen zonder dat een andere speler de bal had geraakt. Sidneys doelpunt werd daarom niet geteld, maar om daar nu een halszaak van te maken ... Het werd dus geen 2-1. DHL was wel wat sterker en de jongens van ons JO8-3 liepen elkaar af en toe in de weg in hun ijver om op voorsprong te komen. Dat lukte echter niet. DHL wist voor de rust nog drie keer te scoren, waardoor na de treffer van Jaydey de ruststand 2-4 was. Na rust was het wedstrijdbeeld niet heel anders, Levan scoorde nog wel de 3-4, maar toen was de koek voor onze jongens op. Er werd nog wel naar de koek gehapt, maar die bleek te hoog te hangen, mede omdat de keeper van DHL enkele knappe reddingen verrichtte en een inzet van Wicher van (achter) de lijn werd gehaald. DHL bepaalde met drie doelpunten na de tweede pauze de eindstand op 3-7.
De punten gingen dus naar Delft, we hebben geen idee hoeveel ze er daar al hebben. Dat is aan de ene kant jammer, aan de andere kant beperkt dat ook het belang van het afgekeurde doelpunt. En zeker op deze leeftijd staat het spelplezier nog voorop.
Volgende week gaan we met onze haantjes naar HBS, een wedstrijd die bij onze jongens ook al voor de wedstrijd tegen DHL leefde. En die punten willen we zeker meenemen naar Nieuw Hanenburg!