HBS jo8-2 - Quick jo8-3

Gepubliceerd op 20 november 2017 door Renate van Beek

Met spanning was naar deze zaterdag uitgekeken. Niet alleen vanwege de intocht van de Goedheiligman, met naar het zich laat aanzien alle overboord geslagen pakjes weer aan boord, maar zeker ook vanwege de wedstrijd tegen de buren, op HBS.
Op het open en dus winderige complex, werd voor aanvang van de wedstrijd op het hoofdveld een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van HBS' oud-voorzitter Drost. De jongens van beide teams deden dit voorbeeldig, de jongens van JO8-3 hierbij goed geïnstrueerd door hun trainers.
Het wedstrijdbeeld was totaal verschillend van dat van vorige week. Vol enthousiasme en inzet werd de strijd aangegaan. Liepen de jongens elkaar in de vorige wedstrijd in hun enthousiasme nog wel eens in de weg, tegen HBS was er veel meer oog voor elkaars positie. Zo nodig werd een teamgenoot bijgestaan om een tegenstander af te stoppen, maar daarna werd de ruimte voor de combinatie gezocht. Er waren zowel leuke combinaties als mooie individuele acties te zien, waarbij een solo van Martijn op techniek en doorzettingsvermogen een vermelding verdient. Helaas werd die niet bekroond met een doelpunt. Maar alle jongens verdienen een compliment, echt een leuk team om naar te kijken en dat is niet in de laatste plaats een verdienste van de trainers.
Deze week was het aan Doriano om de score te openen en dat was een terechte voorsprong. Daar konden we echter niet lang van genieten want de gelijkmaker viel niet veel later. De 1-2 voorsprong via Sidney werd door HBS nog sneller dan de eerste ongedaan gemaakt zodat de eerste pauze een gelijke stand kende. HBS wist in de volgende 30 minuten niet meer te scoren zodat we na een 2-4 ruststand bij de tweede pauze met 2-6 meteen de eindstand hadden bereikt. Een volstrekt verdiende en overtuigende overwinning. Vervolgens waren er de gebruikelijke 'pienanties', pas daarna werd het vizier gericht op de bebaarde kindervriend. Heel professioneel!