7 april 2018 Leidschenveen JO8-2 - Quick JO8-3

Gepubliceerd op 08 april 2018 door Renate van Beek

Twee afwezige spelers (Levan en Waylon, maar erg leuk, Leo was er desondanks wel) en de afwezige trainers die gelijktijdig zelf moesten voetballen, zo keek JO8-3 uit naar de uitwedstrijd tegen Leidschenveen JO8-2. Omdat het wel zo prettig is om enige reserve rond het team te hebben, was Pieter uit JO8-2 (meer dan) bereid om ons team te komen versterken. Overigens was Leidschenveen al blij dat haar team uit zes spelers bestond, er was met moeite een jongetje uit het 8-3 team te regelen om het zestal te completeren. Tja, als andere teams gelijktijdig of elders spelen is een invaller niet altijd makkelijk te regelen.
Als zo vaak, begon de wedstrijd voor het goal van ons 8-3. De verdediging lijkt altijd wat langzaam op gang te komen, zo ook in deze wedstrijd. Gelukkig was Jadey de alertste van allen want hij hield enkele gevaarlijke inzetten van Leidschenveen uit zijn doel. Nadat Wicher met een mooie pass Sidney had bereikt die ons met een boogbal op voorsprong had geschoten, viel toch de op zich verdiende gelijkmaker. Daarmee was de eerste pauzestand bereikt, waarna zich het opmerkelijke voorval voordeed dat er een twist onstond wie mocht keepen ... Er werd besloten dat Doriano het tweede deel van de eerste helft mocht keepen, Jadey dan weer het eerste deel van de tweede helft, Doriano het tweede deel van de tweede helft en Martijn zou vervolgens de penalties stoppen. Gelukkig wilden de jongens na deze vergadering ook nog voetballen en misschien waren de geesten nu leeg want het liep opeens een stuk vlotter. Een treffer van Jadey leverde ons de 2-1 voorsprong op. Ondanks het eerdere, moeizaam bereikte besluit, hield Doriano ook na de rust het keepersshirt als vanzelfsprekend om de schouders. Daar kregen we geen spijt van want hij wist zijn doel met af en toe kunst- en vliegwerk schoon te houden. Aan de andere kant had een zeer sterke actie van Jort een doelpunt verdiend, helaas kwam hij iets tekort maar Jadey wist de actie toch af te ronden en vergrootte de voorsprong tot 3-1. Sidney, wederom Jadey, die daarmee een hattrick (hat-trick) scoorde, en Pieter bepaalden de eindstand op 6-1, een door het goede keepen van Doriano misschien iets vertekende, maar niettemin zeer verdiende overwinning. Vervolgens bleek de keepersvergadering toch niet helemaal vergeten te zijn want de penalties werden beurtelings door Jadey en Martijn gekeept.