28 april 2018, JO8-3 - Semper Altius JO8-1

Gepubliceerd op 02 mei 2018 door Renate van Beek

De dag na Koningsdag stond de inhaalwedstrijd tegen Semper Altius JO8-1 gepland. Het was inmiddels vakantie en Sidney en Doriano waren afwezig. De andere zes jongens waren present en Lucas van JO8-7 vulde ons zestal aan zodat we konden wisselen. Dat zou geen overbodige luxe blijken te zijn.
Semper Altius bleek een sterk team met grote jongens te zijn, Wicher, bij ons de grootste in het team, zou in het team van Semper Altius de op een na kleinste zijn geweest. Semper Altius begon sterk aan de wedstrijd maar Wicher, die voor de verandering keepte en dat zeker niet onverdienstelijk deed, wist alle ballen te pareren en zo kon het gebeuren dat Jaydey ons, gezien het spelbeeld, onverwacht op voorsprong schoot. Levan, die hersteld leek van wat lichamelijke ongemakken, was betrokken bij een ongelukkige botsing met een tegenstander en kon niet verder. Lucas, die al prima meedraaide bij ons, was dus de extra man die nodig bleek om met zes verder te kunnen spelen. Ondanks de stormloop van Semper, werd de pauze gehaald met een 1-0 voorsprong.
Na de pauze hield de stormloop aan en snel was de voorsprong veranderd in een achterstand. Het was moeilijk om bij de goal van Semper te komen en alleen enkele snelle uitvallen brachten ons 8-3 daar in de buurt. Jaydey wist de hoop levend te houden door de stand gelijk te trekken op 2-2, maar we gingen rusten met een 2-3 achterstand.
Na de rust bleek Semper Altius behalve letterlijk ook figuurlijk een maatje te groot. De jongens waren sterker, sneller en duidelijk al langer gewend met elkaar samen te spelen. De stand liep snel op tot 2-8 voordat weer Jadey de laatste treffer voor ons liet aantekenen. Semper Altius liet de teugels niet vieren en kwam uiteindelijk tot 11 doelpunten. Tegen deze jongens was een beter resultaat niet reëel haalbaar, want tegen deze overmacht van snelheid, kracht en samenspel was de volop aanwezige werklust van JO8-3 niet opgewassen. Jammer, maar de jongens hadden toch een leuke wedstrijd gehad. En wie weet zeggen over een jaar
onze tegenstanders hetzelfde over onze jongens.