26 mei 2018

Gepubliceerd op 30 mei 2018 door Renate van Beek

JO8-3 - ESDO JO8-5

De laatste speelronde van het seizoen bracht de wedstrijd van ons JO8-3 tegen ESDO JO8-5. Eerder in het seizoen was de JO8-2 van ESDO als eens de tegenstander, die wedstrijd was voor JO8-3 geen succes want werd ruim verloren. Na de leuke wedstrijd vorige week tegen HDV namen de enthousiaste ouders vol goede moed plaats op de zonnige bankjes langs het tweede veld. Hopelijk worden die bankjes gelijktijdig met het veld vernieuwd: van een van de bankjes begaf de houten zitting het, gelukkig zonder letsel te veroorzaken.
Op het veld intussen hadden JO8-3 en ESDO afgetrapt. Lang ging het gelijk op, met leuk voetbal van beide kanten. Wist Wicher nog een tegenstander het scoren te belettenen door een professioneel duwtje in de rug uit te geven, niet lang daarna was het dan toch ESDO dat de score opende en vervolgens de voorsprong wist te vergroten tot een ruststand van 0-4. Dat was niet nodig want hoewel ESDO goed voetbalde, en voor een JO8-5 team zelfs zeer goed voetbalde, deed JO8-3 niet onder voor ESDO. Onze jongens creëerden de kansen wel maar wisten ze niet te benutten. En af en toe was er iets te veel lichamelijk contact, waar met name Martijn en Waylon het slachtoffer van werden. Tot blessures leidde een en ander gelukkig niet.
Na de rust ging 8-3 iets feller aan de slag. Waylon wist al vrij snel de moed terug te brengen door onze eerste treffer aan te laten tekenen en Sidney verdubbelde onze score: 2-4. ESDO hervond zich en wist de marge voor de pauze weer op 4 te brengen: 2-6. Het laatste kwart van de wedstrijd was voor JO8-3. Met sneller en directer voetbal kreeg ESDO het, ondanks het enthousiast coachen door de teammanager, moeilijk en moest twee treffers van Jaydey incasseren. Maar daar bleef het bij en getuige de bezwete hoofdjes had het niet ontbroken aan inzet.
Nog een toernooi, op 9 juni bij RKAVV, dan is voor JO8-3 het voetbalseizoen voorbij.
Als gezegd is de competitie nu afgelopen. Daarmee komt ook een einde aan de reeks wedstrijdverslagjes van ons JO8-3. We hebben met heel veel plezier de verrichtingen van onze jongens Doriano, Jaydey, Jort, Levan, Martijn, Sidney, Waylon en Wicher en hun trainers Bas, Bas en Timon gevolgd. Wat een leuke groep was dat bij elkaar en geweldig hoe Bas, Bas en Timon zich hebben ingezet om de jongens te trainen en te coachen! Chapeau!