19 mei 2018 JO8-3 - HDV JO8-1

Gepubliceerd op 22 mei 2018 door Renate van Beek

Over het spoorbaantje rechts aanhouden, zo luidde de routebeschrijving naar het in het Zuiderpark gelegen HDV. Houdt Dappper Vol, zo zegt de vereniging over zichzelf.
Tegen HDV liet het voltallige team, helaas zonder de trainers die zelf vrijwel gelijktijdig moesten spelen, zich van zijn beste kant zien. JO8-3 speelde misschien wel zijn leukste wedstrijd sinds de winterstop. HDV bleek een zeer sportieve en enthousiaste tegenstander en beide team waren aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, spelertjes wisten leuk samen te spelen en over en weer onstonden doelkansen. Lange tijd bleef de beginstand ongewijzigd, maar aangezien een doelpunt gezien de hoeveelheid kansen niet uit kon blijven, viel dat ook. Helaas voor ons was dat in het net achter Wicher. In het tweede deel voor rust was het spelbeeld hetzelfde, beide teams deden niet voor elkaar onder en lieten leuk voetbal zien. Waar het Quickvizier steeds een afwijking vertoonde, stond dat van HDV op een gegeven moment wel juist ingesteld: 2-0. Zoals gezegd: de teams waren aan elkaar gewaagd en de stand had ook andersom kunnen zijn.
Na de rust leidde een snelle spelhervatting zelfs tot de 3-0. JO8-3 leek daarna meer gas te geven, het collectief groeide en verscheen steeds nadrukkelijker voor het doel van HDV. Maar het vizier .... In het vierde bedrijf kreeg JO8-3 dan eindelijk loon naar werken. Na weer een aanval via een aantal spelers, wist Jort goed voor de goal te komen en na twee keer eerder al hinderlijk dwars gezeten te zijn door een HDV-er, was het nu wel raak. Dat de treffer verdiend was, was een understatement en het hele team vloog Jort om de hals. Ook HDV kreeg nog enkele kansen, maar gelukkig wist Doriano zijn doel schoon te houden.
Ondanks het verlies ging iedereen met een vrolijk gezicht huiswaarts. De jongens hadden ons weer eens laten zien wat ze kunnen. Maar als je te weing scooort, win je niet. Er was echter niemand die daar na afloop lang bij stil stond.