17 mei 2018 JO8-3 - Nootdorp JO8-1

Gepubliceerd op 22 mei 2018 door Renate van Beek

De wedstrijd tegen Nootdorp JO8-1 was voor de verandering eens op een donderdag gepland. Het veldje was op het door de droogte enigszins stoffige veld 2 uitgezet. Dat het veld intensief gebruikt is geweest, was aan de hobbelige structuur vrij duidelijk te zien. Volgend jaar zal zo'n veld tot de nostalgische historie behoren want, zoals bekend, de mat gaat er binnenkort uit en wordt vervangen door kunstgras.
Een compleet team en een geblesseerde trainer, aangevuld met de hoofdtrainer die af en toe wat instructies aan de jongens zou geven, verschenen op het afgesproken tijdstip voor de aftrap. De twee niet geblesseerde coaches waren zelf aan het trainen en voegden zich later bij het gezelschap.
Na daags tevoren een succesvol tournooi zonder succes gespeeld te hebben bij Die Haghe, waren de verwachtingen tegen Nootdorp hooggespannen. Het zou, kan de lezer reeds worden verklapt, anders lopen.
Een gelijk opgaand eerste bedrijf werd desondanks afgesloten met een 0-1 achterstand. Sommige  aanvallen liepen vast in de verdediging van Nootdorp, andere eindigden in een schot naast het doel. Een uitval van Nootdorp werd niet goed beoordeeld door de verdediging en een Nootdorper kreeg de kans om onze nieuwe keeper Levan kansloos te laten, hetgeen hij doeltreffend deed. Ook in het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld, waarbij beide partijen kansen kregen. Sidney had het keepersshirt overgenomen maar ook hij moest een keer vissen. Jort kreeg van dichtbij een bal hard tegen het hoofd geschoten en was aangeslagen. Terwijl enkele spelers hun aandacht op Jort richtten en zich om hem bekommerden, wist Noottdorp van de verwarring gebruik te maken: 0-2. Alleen Nootdorp wist het net te vinden zodat de limonade met een 0-2 ruststand werd rondgedeeld.
In de rust wist Doriano het keepersshirt te bemachtigen. Als actieve keeper wist hij, ver zijn doel uitkomend, een aantal aanvallen van Nootdorp onschadelijk te maken. Maar ook hij moest capituleren, twee keer zelfs. En op de andere speelhelft wisten onze jongens geen doelpunt te maken, hoewel de kansen er wel waren. Op driekwart wedstrijd was de stand een vertekenende 0-4. Dat in de laatste tien minuten nog een vijfde doelpunt voor Nootdorp viel, was voor de statistieken, alhoewel de eerlijk gebied te zeggen dat het een mooi schot in het dak van het doel was. Geen schande voor, de weer keepende, Levan dat hij die bal moest laten gaan. Een mooi schot van Jaydey moch uiteindelijk zelfs niet tot een ereteffer leiden. Het bleef 0-5, het was niet nodig geweest, maar misschien dat de wedstrijden van woensdag nog in de benen zaten.