12 mei 3018 JO8-3 - Wilhelmus JO8-2

Gepubliceerd op 14 mei 2018 door Renate van Beek

De laatste zaterdag van de meivakantie was de wedstrijd tegen Wilhelmus JO8-2 op het vroege tijdstip gepland, aftrap 8.30 uur. Zonder Doriano en Martijn, maar met Jan uit JO8-7 als extra man werd de warmingup afgewerkt. Jan kreeg het keepersshirt om en dat bleek geen verkeerde keuze.
Voor de pauze leek er niet veel aan de hand. Wilhelmus had een licht overwicht en creerde enkele gevaarlijke kansen maar Jan wist lange tijd zijn doel schoon te houden met enkele fraaie reddingen. Aan de andere kant leek JO8-3 op voorsprong te komen, maar het schot van Sidney ging net naast. Ondanks het lichte overwicht van Wilhelmus verontrustte de 0-1 ons niet erg. Wilhelmus werd echter sterker en na de 0-2 was het eigenlijk gebeurd. Wilhelmus combineerde er lustig op los en kreeg steeds meer schietkansen. De meeste spelers van Wilhelmus bleken over een goed en hard schot te beschikken en er was voor Jan dan ook geen houden meer aan. Bij de pauze was de schade nog beperkt tot 0-3, bij rust inmiddels 0-8.
Na rust nam Sidney het keepersshirt over, maar Wilhelmus was niet te stoppen. De score liep snel op tot 0-13. Dat is Tilburg, werd er langs de kant geroepen. Ja, en bij de tweede pauze waren we bij Delft aanbeland. Na de pauze nam Jaydey het keepersshirt over van Sidney. Maar ook Jaydey was niet opgewassen tegen de honger naar doelpunten van Wilhelmus. De score liep snel op. Helaas liepen enkele gevaarlijk ogende aanvallen van Jan en Levan op niets uit, steeds was een Wilhelmusspeler net een stapje sneller en voorkwam daarmee een succes voor een Haantje. Zelfs een eretreffer werd ons niet gegund.'Amsterdam', klonk het tegen het einde van de wedstrijd. Maar in de slotseconden gingen we Amsterdam nog voorbij en werd de eindstand 0-21 genoteerd. De jongens zelf waren de tel al kwijt geraakt.