9 december - Voetballen in winterse omstandigheden bij ESDO 5-3 (3-3)

Gepubliceerd op 10 december 2017 door Karin van den B...

Terwijl de ene trainer zich moest voorbereiden op z’n eigen wedstrijd en de andere trainer niet wist hoe snel hij zich weer om moest draaien in z’n bed na een kleine communicatiestoornis op de groepsapp, trotseerden de jongens van de JO8-2 de winterse kou en de hagelbuien.

Vanwege de afwezigheid van onze trainers wierpen 3 voetbal-papa’s zich op als vervangers. Met zoveel voetbalkenners langs de lijn, moest het vandaag wel goed komen. De vaste supporters schare zag dit alles aan, terwijl de gevoelstemperatuur inmiddels daalde tot een graadje of -12, toch Gijs?
Een beetje aftastend begonnen we aan deze winterse wedstrijd op kunstgras. Helaas wist Esdo na het aftasten de 1-0 te scoren, maar eigenlijk was dit zo’n mooi goal, dat we alleen maar konden klappen.
Redelijk snel hierna wist Pieter zelf goed door te gaan op de keeper en stond de 1-1 al op het fictieve scorebord.
Onze keeper Tim hield de O8-2 op de been met een aantal mooie reddingen! De scheids van Esdo hield alles nauwlettend in de gaten en had zelfs een handsbal gezien. De pingel die Jesse nam kwam op de lat.
Vlak na de time-out wist Esdo de 2-1 te maken. Helaas zat het bij Quick niet mee en werd een schot van Pieter weer tegen gehouden door de paal.
Achterin hield Teun het hoofd cool en wist hij een aantal keer de bal mooi te onderscheppen. Quick moest alert blijven, want Esdo JO8-1 liet af en toe mooi combinatievoetbal zien.
Een voorzet van Pieter werd door een verdediger van Esdo weggewerkt zoals we een paar keer zelfs in de Eredivisie zagen; een eigen doelpunt zorgde voor 2-2.
Armin wist op het middenveld weer zijn belangrijke verdedigende werk goed uit te voeren. Maar ook in de aanval draaide hij mee, wat nèt niet zorgde voor een doelpuntje. Helaas maakte Esdo de 3-2.
Even later was er een scrimmage voor het goal van Esdo met Mika, Pieter en Baran. Teun ving de afvallende bal mooi op en met een afstandsschot zorgde hij voor de 3-3 waarmee we de rust ingingen.

Na rust wist Quick beter antwoord te geven op het spel van Esdo en waren er van onze kant ook leuke aanvallen te zien. We waren meer op de helft van de tegenstander, dat liet het aantal corners dat Jesse mocht nemen wel zien.
Wanneer Esdo er toch weer uit kwam, deed Basile zijn verdedigende taak goed en liet Tim weer een aantal fantastische reddingen zien. Mika nam vandaag het middenveld voor zijn rekening. Dat was opletten geblazen, want Esdo schakelde voetballend snel om.
Een beetje tegen de verhouding van de tweede helft in, wist Esdo in de laatste minuut Tim toch twee keer te passeren wat een eindstand van 5-3 betekende.

Volgende week een inhaalweekend. Of de wedstrijd tegen Die Haghe JO8-1 dan gespeeld gaat worden, is op dit moment nog niet bekend. Zo niet beginnen we aan een lange winterstop. Tijd om met familie en iedereen die ons lief is de feestdagen te vieren en ons voor te bereiden op de 2e seizoenshelft.