2/9/17 HVVJO8-3 Quick JO8-2 (beker)

Gepubliceerd op 02 september 2017 door Karin van den B...

Vanmorgen in alle vroegte stond HVV-3 op het programma voor de beker. Bij alle jongens was een bepaalde mate van zenuwen te bespeuren.
Baran stond vandaag onder de lat en aan de lach op zijn gezicht te zien, had hij er zin in. Na een rustige warming-up en een korte wedstijdbespreking, waren de jongens er helemaal klaar voor.
Mika begon nog even langs de lijn. Gelukkig is hij er weer bij, de blessure aan zijn voet is voldoende genezen om het team weer te komen versterken.
De eerste helft ging het redelijk gelijk op, met een licht voordeel voor HVV, hun twee sterke buitenspelers waren af en toe behoorlijk gevaarlijk.
Quick moest hard werken en als team verdedigen. Dat deden ze hartstikke goed!
Vanuit de verdediging kwam er een pass van achterin op Pieter, een beetje tegen de verhouding in: 0-1! Er kwam een heel snelle tegenaanval van HVV, onhoudbare bal; 1-1.
Baran had duidelijk plezier in het keepen met een paar verre uittrappen tot de middenlijn.
HVV wist helaas te profiteren van een moment van onduidelijkheid achterin en met rust stond het 2-1.
De peptalk van onze trainers Niels en Delano wierp zijn vruchten af. In de tweede helft had Quick het betere van het spel en kwamen de jongens naast goed verdedigen ook toe aan aanvallen.
Na een schot van Jesse op de paal, was Pieter alert: 2-2. Dit zetje hadden ze nodig.
De druk op het goal van HVV nam toe, maar HVV had ook geoefend op verdedigen en de keeper van HVV wist met een paar mooie reddingen een grotere voorsprong van Quick te voorkomen.
Tim deed zijn uiterste best, toverde een aantal leuke bewegingen uit zijn hoge hoed en zat een paar keer dichtbij een goal. Teun zorgde voor de nodige mooie passjes vanuit achterin, Armin liep de benen uit z’n lijf en had zowel verdedigend als in de aanval een belangrijke bijdrage in deze spannende wedstrijd. Wanneer HVV in de buurt van het goal kwam, wist Baran de bal knap tegen te houden en goed in te schatten wanneer de bal voorlangs ging.
Dan maar van wat grotere afstand proberen en dat lukte: Jesse zorgde voor de 2-3.
Verdedigend ging het Quick vandaag goed af, er werd hard gewerkt. Vanuit achter kwam een pass op Tim en onze spits weet daar wel raad mee: 2-4.
Het spel was op de helft van HVV, maar de keeper van HVV wist veel ballen tegen te houden. Pieter en Mika wilden met wat passjes over en weer HVV van slag brengen, maar dat was moeilijk.
HVV probeerde uit te verdedigen, maar de bal werd opgevangen door Jesse, die zag zijn kans schoon en maakte met een afstandsschot de 2-5.
Vlak voor het fluitsignaal wist HVV nog een doelpuntje mee te pikken. Eindstand: 3-5.
Wat een leuke wedstrijd jongens! Hard gewerkt met elkaar. Te bedenken dat jullie nog maar net in deze samenstelling spelen, knap gedaan!