Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

28/10: JO8-2 - JO9-4 vriendschappelijk Uitslag: 10-5 (3-4)

Gepubliceerd op 28 oktober 2017 door Karin van den B...

Vandaag stond er geen competitiewedstrijd op het programma. De JO9-4 was bereid om het tegen onze jongens op te nemen. 8:30uur stonden beide Quick teams te trappelen om te beginnen. Een lichte spanning vooraf was merkbaar, hoe zou het lopen tegen deze jongens die toch een jaartje ouders zijn...

Op het laatste moment werd er nog een tactische wissel toegepast; Teun begon onder de lat, i.p.v. Jesse. Naar later blijkt, was dit niet onverdienstelijk. 

De JO8-2 was niet van plan om zich van de mat te laten spelen en zat gelijk lekker fel in de wedstrijd. Er gebeurde veel, mooie aanvallen werden opgezet en ook verdedigend was iedereen goed actief. Het resulteerde alleen niet direct in een doelpunt. Sterker nog, ondanks een paar fantastische reddingen van Teun, kwam na een klein foutje op het middenveld, de JO9 toch op een 0-1 voorsprong. 

Weer een mooie aanval en dit keer lukt het: Mika pakte de bal op het middenveld op, passje op Tim en die wist Pieter te vinden: 1-1 Wat was dit een mooi doelpunt jongens! 

Teun liet zien dat hij zich onder die lat best op zijn gemakt voelt, mooie reddingen en goed opbouwen vanuit achter. Toen Jesse de bal wegwerkte en de bal zo bij Tim deed belanden, was onze spits ook weer doeltreffend: 2-1. 
Bij het uitnemen van de bal, liet Armin even later zien dat het indribbelen gelijk voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Hij liep zelf goed door en wist de 3-1 binnen te schieten.

Er werd keihard gewerkt door de onder 8. Pieter wist op het middenveld met oogstrelende acties Tim regelmatig te vinden. De aanval over 3 spelers, Baran, Mika en Tim moet hier ook nog even worden genoemd, helaas met het zijnet als resultaat.

Maar wederom blijkt dat bij voetballen verdedigen heel belangrijk is. Twee foutjes van ons achterin maakte dat de onder 9 de twee aansluitingstreffers kon maken. Vlak voor rust wisten zij zelfs de 3-4 te maken. Even bijkomen.

Na rust pakten we het weer op. Na een pass vanuit achterin op Baran stond het weer gelijk: 4-4. Vlak daarna wist Baran ook het zijnet nog te raken. 

Het laatste deel van de wedstrijd hebben we mooi doorgezet. Armin pakte de bal nog voor de middenlijn op, gevolgd door een mooie rush langs de rechterkant, maakte hij deze mooie actie goed af: 5-4.
Jesse legde de bal bij Tim: 6-4

Even leek het weer spannend te worden achterin, maar een beetje geluk hoort ook bij een wedstrijd winnen, de paal en een paar ballen voorlangs. De onder 9 maakte het ons lastig.  

Tim ving even later de bal voorin op en wist de 7-4 beheerst in te schieten. 

Jesse besloot het van een grote afstand te proberen en dat resulteerde in een prachtig goal: 8-4. Het mooiste daarna is nog, om te zien hoe dit team sámen kan juichen!
Maar als je dan niet op blijft letten, kan de tegenstander snel de 8-5 maken. 

Ook Armin hield voorin goed druk, wat er voor zorgde dat Pieter het af kon maken: 9-5. Met dank aan een eigen doelpunt, kwamen we vandaag zelfs in de dubbele cijfers: 10-5. Dit was tevens de eindstand. 

Een leuke oefenwedstrijd waarin de JO8-2 de kans kreeg om te laten zien wat ze in de afgelopen maanden hebben geleerd.

We willen de JO9-4 hartelijk bedanken en wij wensen hen veel succes morgen tegen Duno! 

 

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon