Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

23 september: Lyra JO8-1 - JO8-2

Gepubliceerd op 27 september 2017 door Karin van den B...

Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd van JO8-2. Met de mist boven de weilanden in het Westland, leek het volgens Mika wel een vakantiedagje. Maar niets bleek minder waar, er moest door onze jongens heel hard gewerkt worden vandaag.

Onder de indruk van de grootte van het complex van Lyra, startte Niels met een compleet JO8-2 de warming-up. Teun was weer helemaal hersteld van zijn griepje en kon er voor de volle 100% tegen aan.
Pieter kreeg het keepersshirt aan. Het was voor het eerst dat hij onder de lat plaats mocht nemen. Als je dan met je team speelt tegen grote jongens, die allemaal al een jaar mee hebben gespeeld in de competitie, dan is dat keepen niet altijd even leuk. Ondanks Pieters mooie reddingen, fantastisch meevoetballen en een paar mooie uittrappen, bleek het vandaag heel lastig om het doel schoon te houden. Verdedigen is een vak apart, dat is iets wat op zo'n groter veldje echt nog even wennen is.

In de eerste helft kwamen we er lastig uit. Toch waren er wel mooie acties te zien. Teun dribbelde een aantal keer mooi vanuit achter naar het middenveld, Baran had langs de linker kant een mooie actie waar nét geen goal uit kwam. Mika maakte het die grote jongens echt nog wel lastig door lekker in de weg te lopen op het middenveld. Mika heeft geen last meer van zijn voet en de "oude Mika"is weer terug, gelukkig :-)
Tim wist knap nog twee keer te scoren. Maar de kracht van de jongens van Lyra maakte dat we met rust 7-2 achter stonden. 

"Hier leer je van" werd er langs de lijn gezegd. Natuurlijk heb je daar als 7-jarige niet veel mee. Dat is echt een "grote mensen uitspraak". Maar dat onze jongens hadden geleerd van de eerst helft, dat was in de tweede helft wel duidelijk. De tweede helft wist Lyra nog maar 3 keer te scoren. Jesse had nog een paar mooie passen op de spitsen, Basil had natuurlijk weer zijn bijdrage met een paar mooie acties op de linkerkant, Pieter kwam op verschillende momenten goed uit z'n goal met mooie reddingen tot gevolg. Vanaf de rechterkant gaf Armin een mooie voorzet op Tim waar het 3e doelpunt voor Quick uit werd gemaakt. Dat Armin wist te scoren net na het fluitsignaal was jammer, maar gaf wel aan dat tijdens de 2e helft, Quick meer aan voetballen toekwam.

Even op adem komen om het volgende week thuis op de nemen tegen Westlandia. Het is ontzettend knap om te zien hoe de JO8-2 zich na de eerste helft herstelde. Zowel de kids als de papa's, opa en mama's langs de kant zijn weer een ervaring rijker. 

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon