21 april – Toofan JO8-1 – Quick JO8-2 2-10 (2-3)

Gepubliceerd op 09 mei 2018 door Karin van den B...

Bij afwezigheid van Niels en Delano, trad de JO8-2 vanmorgen aan onder de bezielende leiding van Bas. Baran was vandaag ook afwezig wegens vakantie.

Een heerlijk lentezonnetje maakt het goed toeven deze zaterdagochtend en bij de warming-up is al te zien dat zowel de invallende trainer als de jongens er zin in hebben. Jesse is vandaag de keeper. Na een week ziekte is Armin er gelukkig ook weer bij.
Vanaf moment één starten we lekker fel op de bal en mooie combinaties maken dat er direct een aantal leuke kansen is voor Quick. Maar de grote keeper van Toofan heeft werkelijk alles. Deze keeper kan ook heel ver uitschieten. Vaak weten zijn eigen spelers niet goed wat ze met die hoge ballen aan moeten. Het lijkt erop dat ze dit niet zo gewend zijn.
Quick blijft goed overspelen. Helaas, zoals zo vaak bij voetbal, wordt het volledig tegen de verhouding in 1-0. De jongens weten het gelukkig snel recht te trekken naar 1-1 door Mika. Het spel van de JO8-2 is fantastisch en ook na de time-out gaan de jongens op deze voet verder. Ze laten zich heel knap niet van de wijs brengen door de keeper van Toofan, die de ene na de andere doelpoging van Quick eenvoudig tegenhoudt.
Een klein foutje achterin bij Quick maakt dat Toofan op een 2-1 voorsprong komt. Teun gaat kort daarna goed door en maakt de 2-2.
Jesse heeft niet veel te doen, maar weet met een mooie redding een doelpunt van Toofan te voorkomen. Hij trapt uit op Tim die op zijn beurt Armin vindt waarna de bal helaas in het zijnet belandt.
Vlak voor rust maakt onze spits een Messi-achtig goal: Tim maakt de verdiende 2-3. Uw verslaggeefster denkt zomaar dat dit Tims mooiste goal van het seizoen is tot nu toe :-)
Rust en een peptalk van Bas.
Direct na rust wordt een mooie aanval opgebouwd die eindigt met een bal door Teun op Tim: 2-4.
Een prachtige aanval waar veel spelers van Quick aan meewerken wordt door Tim afgemaakt: 2-5.
In de time-out zien de toeschouwers de keeper van Toofan naar, wat lijkt zijn eigen elftal, lopen dat op een half veld naast ons speelt. Dit maakt dat na de time-out Quick krijgt wat het ook de eerste helft al verdiende: een doelpuntenregen.
Heel de wedstrijd wordt er bij Quick steeds prachtig een aanval vanuit achter opgebouwd. Op het middenveld is Mika een belangrijke schakel, zoals wel vaker de laatste weken.
Bij de 2-6 vindt keeper Jesse Tim, Tim speelt door op Pieter en goal!
Wederom een mooie aanval waarbij de laatste schakel is van Tim op Basile: 2-7.
Toofan komt er nog een keertje uit, maar hun poging tot scoren wordt gepareerd.
Saai wordt het spel van Quick zeker niet, de ene na de andere mooie aanval, waarbij iedereen meedoet. Pieter weet Teun te vinden, die gebruikt maakt van zijn spitspositie: 2-8.
Een pass van Pieter raakt één van de spelers van Toofan die onfortuinlijk een eigen doelpunt maakt: 2-9.
Tim en Teun zijn, zoals de oplettende lezer al had gemerkt, van positie gewisseld. Tim staat laatste man en Teun staat in de spits. Dat levert Teun het laatste doelpunt van vandaag op: 2-10!
Wat een wedstrijd! De jongens van de JO8-2 lieten zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben. Ze zijn echt uitgegroeid naar een team dat met leuk voetbal wederom een wedstrijd winnend afsluit. Kanjers zijn jullie en we kijken uit naar de laatste wedstrijden van dit seizoen!