18 november: JO8-2 speelt knap gelijk tegen Scheveningen JO9-1 5-5 (2-2)

Gepubliceerd op 19 november 2017 door Karin van den B...

Zoals vorige week al vermeld, viel er vandaag voor de JO8-2 iets recht te zetten tegen Scheveningen. Op voorhand wisten we dat dit potje niet makkelijk zou worden, maar met de zegen van vorige week nog in ons achterhoofd, liepen de jongens vol goede moed het veld in.

Iedereen had zijn keepersbeurt gehad, dus Baran begon weer in het goal.
Wederom zaten we er vanaf het eerste moment goed op.
Na een minuut of vijf opende Jesse de score; vanuit een corner verdween de bal zomaar met een mooie boog in de verre kruising: 1-0.
Eén van de Scheveningse jongens zag onze keep iets te ver voor z’n goal staan en maakte daar gebruik van: 1-1.
Niet veel later wist Armin de goede keeper van Scheveningen te passeren: 2-1.
Dat gaf een lekker gevoel. Zou dit team voor onze jongens dan toch te verslaan zijn, het ging behoorlijk gelijk op.
Na de break kwamen Basil en Pieter erin.
Vanuit een uitbal lag de bal ineens toch achter onze keeper: 2-2. We moeste alert blijven bij dit team en konden geen moment verslappen.
Baran wist ons op de been te houden door goed uit z’n goal mee te verdedigen en een mooie redding te maken.
Basile, onze harde werker als altijd, wist de bal verschillende keren bij onze spits te krijgen, maar het resulteerde nog niet in een doelpunt.
Net als vorige week werd er door alle jongens op elke meter van het veld hard gevochten. Bij bal verlies zat Mika op het middenveld er gelijk lekker op. Teun wist achterin de rust met Jesse te bewaren en kwam enkele keren leuk op langs de zijlijn.
Toch was het spannend, harstikke spannend!

Na de rust kwam Scheveningen op voorsprong: 2-3, maar vanaf de aftrap wist Tim dat gelijk recht te zetten: 3-3.
Een schot van Tim werd gepareerd door de keeper, Pieter kreeg de bal en kapte de keeper mooi uit: 4-3!
Bij vlagen liep het uitverdedigen niet goed wat de  4-4 voor Scheveningen opleverde.
Ook na dit goal was Tim degene die gelijk de 5-4 wist te maken.
Scheveningen voelde deze wedstrijd aan zich ontglippen en zelfs hun keeper ging mee naar voren. Met enorme druk op het goal van Quick, van zowel de spelers van Scheveningen als de stevige wind, werd het nog 5-5.

Vooraf had dit natuurlijk een uitslag geweest waar we voor hadden getekend. Had er meer in gezeten… misschien wel, maar er waren ook veel momenten waarop het zomaar de andere kant op had kunnen gaan.
Dus dan kunnen we alleen maar de conclusie trekken dat het een uitslag is die past bij de wedstrijd! Knap gedaan mannen! Jullie zijn in de eerste seizoenshelft uitgegroeid tot een team dat kan winnen van een sterke tegenstander en het ze verrekte lastig kan maken! Dat doen jullie door als team op te trekken, leuk om te zien, volhouden!