Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

11 november JO8-2 wint met passie van ’s-Gravenzande JO8-1: 4-8 (0-3)

Gepubliceerd op 12 november 2017 door Karin van den B...

Op het mooie complex van FC ’s-Gravenzande mocht de JO8-2 vanmorgen in alle vroegte aantreden tegen weer een Westlands team. De ervaring leert inmiddels dat deze teams zeker niet mogen worden onderschat. De hoeveelheid bekers in de vitrine deed Pieter geloven dat het een moeizaam potje zou worden vandaag. Toch bleek het niet onmogelijk…

Wat hebben de jongens hard gewerkt met elkaar! De supporters langs de lijn waren onder de indruk van het team dat vandaag liet zien wat zij de afgelopen maanden met elkaar hebben geleerd. Het is onmogelijk om hier te verwoorden welke sfeer van enthousiasme en fantastisch hard werken van de wedstrijd afspatte. Toch wil ik speciaal voor de papa van Mika hier een poging wagen. Want het is toch wat; ben je er een keertje niet bij en is je zoon totaal in controle op het middenveld ;-)

Gelijk vanaf de eerste seconde zat iedereen fel op de bal. Werkelijk elke speler in het veld was zowel in de aanval als in de verdediging actief. Dit resulteerde in een hattrick van Basile:
Keeper Jesse speelde de bal op Teun die op zijn beurt Basile wist te vinden: 0-1.
Vervolgens ging Pieter goed door op het middenveld, paste naar Armin die daarna Basile vond en hoppa: 0-2
Armin gaf bij een uitbal een prachtige voorzet en Basile wist er wederom raad mee: 0-3!
Reddingen, meeverdedigen van iedereen, hard werken, het was voor de verslaggeefster ter plaatse onmogelijk om bij te houden wat ieders persoonlijke aandeel was, dit was een teamprestatie.

Het fluitsignaal voor de rust kwam op een goed moment. De trainers kregen zo even de kans om met de jongens te bespreken hoe zij dit spel vast konden houden en welke jongens ze goed in de gaten moesten houden (zie foto's).

De peptalk was niet aan dovemans oren gericht. Vlak na rust knalde Tim een bal hard op de paal, even later werd de bal weer heroverd en wist Tim wél de bal tussen de palen te krijgen: 0-4.
Als je dan éven niet oplet en het verdedigen vergeet, krijgt de tegenstander, na diverse kansen, toch de gelegenheid om te scoren: 1-4. Maar voordat ’s-Gravenzande ook maar kon gaan denken aan nog meer treffers was het 1-6. Vervolgens bouwde Jesse de aanval op via een pass op Baran die flink doorzette en Tim wist te vinden: 1-7.

Nu lijkt het alsof ’s-Gravenzande niks in de melk te brokkelen had, maar dat zou een scheef beeld geven. De twee buitenspelers van ’s-Gravenzande kregen diverse kansen, maar Quick dwong het geluk af; de bal ging over, vlak langs of werd gepareerd door de keep die een steeds grotere lach op zijn gezicht kreeg.
In de tweede helft waren we iets minder sterk in het meeverdedigen, waardoor de beste speler van ’s-Gravenzande twee keer wist te scoren: 3-7.

Quick had geen moment zoiets van “het is wel genoeg”, de jongens bleven hard werken.
Nadat Baran dichtbij een doelpunt was, wist Armin ook nog te scoren: 3-8.

Uiteindelijk was de eindstand 4-8.
High fives werden uitgedeeld, wat waren de jongens blij. Met veel passie, strijd en samenwerken is de eerste competitie overwinning een feit. Op naar volgende week thuis tegen Scheveningen. Daar moet nog even wat worden rechtgezet…

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon