10/2/18 HBS JO8-2 – Quick JO8-2: 4-10 (4-4)

Gepubliceerd op 17 februari 2018 door Karin van den B...

Een mooier affiche voor de start van de voorjaarscompetitie konden we ons niet wensen! Een paar weken geleden al geoefend tegen deze ploeg en dat maakte ons hoopvol gestemd. Alleen, zoals trainer Niels al zei: “gevaarlijk om te onderschatten”.

Baran startte onder de lat en Armin en Mika mochten nog even bij Delano vanaf de zijlijn meekijken hoe hun teamgenoten vol energie begonnen aan deze wedstrijd.
Het ging vanaf het begin eigenlijk behoorlijk gelijk op. Quick had misschien net iets meer druk op het goal van HBS, maar dat resulteerde nog niet gelijk in een doelpunt. Totdat Jesse het vanaf enige afstand probeerde en tot 2 keer toe de bal achter de goede keeper van HBS legde; 0-2. Dat was lekker. Met Teun achterin die het overzicht bewaarde, leek dit “kat in het bakkie”, maar niks was minder waar.
Ook HBS had jongens met een lekkere trap en ook van afstand maakten zij 1-2 om vervolgens met een heel mooi doelpunt 2-2 te scoren. HBS kwam in deze fase zelfs op voorsprong 3-2.
Quick herpakte zich en het spel speelde zich vlak voor de time out af voor het goal van HBS. Dat de bal er niet in ging was gewoon een wonder. Er werd wel 2, 3 keer een goede poging gedaan. Dat pupillenvoetbal zo spannend kon zijn, was wel te zien in deze kraker tegen onze buren.
Na de time out konden Pieter en Basile wisselen en lieten Armin en Mika gelijk van zich horen.
HBS kwam zelfs met 4-2 voor, maar daarna was het wel gedaan. Quick liet zien dat ze tijdens de winterstop goed hadden geoefend met overspelen; tik, tik zo naar onze spits Tim; 4-3 en daarna weer van Mika op Armin naar Tim: 4-4! Nu was het een kwestie van doorzetten, niet alleen aanvallen, maar ook terug en meeverdedigen.
Jesse nam weer een corner en bereikte Tim, die wist de 4-5 binnen te schieten. Armin verdedigde goed mee en speelde de bal naar Pieter die de 4-6 maakte. Mika heerste wederom op het middenveld.
Nu leek het wel gedaan met HBS en liep Quick verder uit. Een rush vanuit achterin door Tim zorgde voor de 4-7. Pieter had de 4-8 en 4-9 op z’n schoen.
Baran had het in deze fase behoorlijk rustig, lastig om dan als keeper in het goal te staan, maar hij bleef alert.
Armin had maar geen geluk, na verschillende goede pogingen op het doel, bleef zijn treffer uit.
Tim nam nog een corner waardoor ook Basile zijn doelpuntje meepikte: 4-10! Wat een uitslag jongens! En wat was het een leuke wedstrijd.
Nog een bijzondere vermelding voor onze keep: Baran wist in de penaltyserie 3!! Pingels te stoppen! Knap gedaan!