10 maart – De Lentecompetitie is begonnen! Erasmus JO8-1 – Quick JO8-2 5-8 (1-3)

Gepubliceerd op 10 maart 2018 door Karin van den B...

Eindelijk, geen vorst meer, geen winterse kou, gewoon weer lekker voetballen. Teun wilde de winter nog iets verlengen en stond nog in de sneeuw, maar de andere zeven jongens hadden er zin in.
Tim kon rustig aan naast de trainer beginnen. Pieter nam plaats onder de lat. Hij had natuurlijk met papa geoefend en trok vol goede moed en met vertrouwen in z’n laatste man en zichzelf, de handschoenen aan.
Quick begon gelijk vanaf de aftrap met leuk overspelen. Het leverde al vrij vroeg in de wedstrijd een corner op die dit keer werd genomen door Mika. Een scherpe voorzet op Jesse, goal! 0-1
Quick had vanaf het begin het iets betere van het spel en na een scherpe voorzet van Jesse, wist Basile met het hoofd (!!) te scoren; 0-2.
Net voor de time out werd Tim gebracht voor Baran en Tim wist gelijk het goal te vinden; 0-3.
De time out kwam voor Erasmus op het goede moment, zij waren er nog niet echt aan te pas gekomen.
De jongens van Erasmus hadden goed naar hun trainer geluisterd. Pieter moest in actie komen en redde mooi, maar even later was het dan toch 1-3. Voor de time out leek het een doelpuntenregen voor Quick te worden, maar dat liet Erasmus niet gebeuren. Wederom moet Quick in de omschakeling op blijven letten. Teveel op de aanval gericht en geen oog houden voor hun posities, maakte dat Pieter weer in actie moest komen, wat een mooie duik!
Aanvallend bleef Quick druk zetten. Twee keer ging de corner van Tim rakelings voorlangs.
Baran mocht er weer in voor Mika. Pieter redde weer mooi en gelukkig, even rust.
Delano en Niels hadden twee duidelijke aanwijzingen in de rust: let goed op als de tegenstander de bal heeft: meeverdedigen en let op je positie, in het midden, links of rechts.
De jongens waren klaar voor de 2e helft. Een passje van Jesse op Baran ,ging na een mooie actie van Baran, helaas net naast.
Basile probeerde het vanaf iets grotere afstand, goal! 1-4. Zou het nu dan klaar zijn? Maar nee, ook met een afstandsschot maakte Erasmus 2-4.
Jesse speelde langs de rechterkant op Tim, Tim keek goed en zag Baran voor het goal staan, 2-5. Wat een mooi voorbeeld van goed overspelen was dit, knap hoor!
Even was het voor het goal van Pieter weer spannend, de bal rolde er net niet in en ging via de paal gelukkig weer terug het veld in.
De mooiste actie van Quick volgde: Armin speelde vanaf de zijkant de bal naar Tim, die vervolgens Basile wist te vinden; 2-6! Weer een groot compliment voor dit mooie overspelen.
Vlak voor de time out kreeg Erasmus weer de kans om de verdediging van Quick te passeren. 3-6.
Na de time out pikte Basile nóg een doelpuntje mee, heel langzaam rolde de bal achter te keeper, 3-7.
Toen Baran gevloerd werd en de scheids onduidelijk was in zijn fluiten, wist Erasmus toch weer te scoren, 4-7.
Tim bleef lekker doorzetten en zorgde voor het 8e doelpunt van Quick.
In de laatste fase van de wedstrijd zijn de meeste spelers van Quick teveel gericht op aanvallen, maar verdedigen blijft heel belangrijk. Jesse en Pieter stonden er net iets te vaak alleen voor. Erasmus maakte daar dankbaar gebruik van in de laatste seconde en besliste daarmee de eindstand op 5-8.
Een heerlijke start van de lentecompetitie. Nu snel dit stukje op de site en eens kijken of de mannen van Quick I voor een leuk spektakel kunnen zorgen vanmiddag. Bijna heel het team van de JO8-2 zal jullie aan komen moedigen :-) HUP QUICK!!