10 maart 2018, Den Hoorn-Quick

Gepubliceerd op 12 maart 2018 door Renate van Beek

Den Hoorn JO8-2 / Quick JO8-3

Na de wedstrijden tegen HBS en HVV voor de Snertcup (die waarschijnlijk bij HVV terecht is gekomen), was het weer eens tijd voor een competitiewedstrijd. Waren de wedstrijden in de voorjaarsvakantie afgelast, op 10 maart was het zover. JO8-3 ging naar Den Hoorn om tegen de plaatselijke JO8-2 de competitie te hervatten.
Welgemoed bij aanvang, bleek al snel dat de jongens de wedstrijd niet naar hun hand konden zetten. De bijna traditionele 1-0 achterstand was geen verrassing, de 1-1 door Levan was dat op dat moment wel. Den Hoorn speelde net iets sneller dan onze jongens dachten waardoor ze steeds net iets te laat waren. De 2-1 bij de pauze was daar het logische gevolg van. Nou moet gezegd worden dat Den Hoorn een zeer balvaardige speler had, die mede vanwege zijn postuur moeilijk van de bal te krijgen was. Deze zorgde voor de nodige onrust en groot was de geruststelling dat deze speler na de pauze het keepershirt aankreeg. Ten onrechte, want hij bleek ook heel aardig te kunnen keepen en moest slechts een treffer incasseren waar dat er meerdere hadden kunnen zijn. Zijn teamgenoten wisten bovendien twee keer te scoren, zodat de score bij de rust was verdubbeld tot 4-2.
Na rust waren er enkele mooie passes en acties van JO8-3 te zien en wist Sidney de aansluitingstreffer te maken maar Den Hoorn vergrootte de marge weer snel naar twee voor de pauze (5-3). Na rust was het Jaydey die een aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, maar Den Hoorn liep vervolgens van 5-4 uit naar 8-4 waarna Sydney de eindstand op 8-5 bepaalde.
Jammer dat de hervatting van de competitie een verloren wedstrijd opleverde, maar de jongens gingen er niet onder gebukt en hadden bij de penaltyreeks weer de grootste lol: muurtje breken, muurtje bouwen. En na het muurtje breken werd de tegenstander sportief een handje geschud.