Quick JO8-1 verliest terecht van Die Haghe

Gepubliceerd op 10 februari 2018 door Michiel van der...

De KNVB heeft in de winterstop een herindeling van de competitie doorgevoerd. Voor Quick JO8-1 wordt het er zeker niet makkelijker op met tegenstanders als HVV, HBS en ADO: teams waar al eerder met vrij ruime cijfers van verloren is. Vandaag stond de eerste wedstrijd op het programma. Die Haghe was in een oefenwedstrijd moeiteloos aan de kant gezet. Ging dat vandaag weer lukken?

De tegenstander liet vanaf minuut 1 verzorgd spel zien. Voordat Quick het goed en wel beseft staat het al 0-3 met 2 goals van een meisje! Guus, voor de verandering in de spits, weet dan een bal te onderscheppen en schiet raak: 1-3. Na een corner blijft de bal voor de goal hangen en binnengetikt door Tigo: 2-3. Maar Die Haghe blijft combineren en maakt keurig uitgespeeld 2-4. Een vrije trap wordt met een subtiele voetbeweging langs keeper Gabriel gewerkt: 2-5. En het wordt zelfs 2-6 en 2-7 voordat Quick wakker lijkt te worden.

Beide Abels vallen in en de opstelling wordt hier-en-daar gewijzigd. Sep zorgt voor 3-7. Een uittrap van Gabriel wordt door Abel de R. verwerkt tot goal: 4-7. En dezelfde Abel zorgt met een fraai lobje ook voor 5-7.

Dan eindelijk een tijdje voetbal op gelijk niveau zonder dat er goals vallen. Maar waar Quick enkel voor individueel succes gaat, is het positiespel van Die Haghe en het bijbehorende samenspel veel beter. Weer weet het meisje te scoren; 5-8. Dan eindelijk een uitgespeelde aanval van Quick, 6-8 door Abel van de W. Maar het is te weinig te laat.

Helaas, een valse start van de competitie en werk aan de winkel op de training.