Quick JO8-1 maatje te klein voor ADO

Gepubliceerd op 30 mei 2018 door Michiel van der...

Het donderde onheilspellend boven sportterrein De Aftrap van ADO, als Quick JO8-1 aantreedt voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Op papier moet ADO deze wedstrijd moeiteloos kunnen winnen. Zij scouten immers de beste spelertjes uit de regio. Maar op papier wordt niet gevoetbald! En de bal is rond.

Gabriel had het te kwaad met de donder en kon daardoor zijn plek in het doel niet innemen. Bram nam in de eerste helft zijn plek in. De jongens waren duidelijk door Bas goed voorbereid, want ze begonnen vol enthousiasme aan de wedstrijd. Een eerste kansje voor ADO kan door Bram verwerkt worden. Dan een kans voor Sep, maar een goede sliding maakt daar een eind aan. Een volgende kans eindigt buitenkant paal.

Dan laat ADO voor het eerst zien wat ze kunnen. Een aanval over meerdere schijven wordt keurig laag in de hoek geplaatst. 1-0. Direkt erna een corner die door Abel van de W. van de doellijn wordt gehaald. Dan is het de beurt aan Quick. Abel de R. schiet op de paal, in de rebound raakt Tigo de lat, maar de tweede rebound is voor Sep! Hij kopt binnen: 1-1. Een voorzet van Guus is net te hoog voor Sep.

ADO heeft meerdere zeer goede spelers in de gelederen. De tweebenige linksback die uitstekend overzicht houdt en passt. De middenvelder, die ook wel erg vaak in een vrije schotpositie komt. En de talenten zetten door. Een schot in de verre bovenhoek. Een uitstekend uitgespeelde counter. En het staat 3-1. De 4-1 is eigenlijk de eerste onnodige tegentreffer als meerdere spelers mistasten bij het uitverdedigen.

Guus staat fysiek weer zijn mannetje achterin. En Tijn grijpt nuttig in. Maar Quick komt nauwelijks nog aan voetballen toe. ADO is sterker al maken ze de kansen vooralsnog niet af.

Na de rust gaat Tigo keepen. Hij doet het uitstekend, maar tegen zoveel vrije tegenstanders voor hem, met name de mid-mid, kan ook hij niet op. Bram moet man-dekking geven, maar dat valt niet mee. En zo loopt ADO door diverse vrijstaande spelers uit tot 7-1, ondanks de nodige reddingen van Tigo. Misschien wel de mooiste goal is de 9-1, waarbij de bal eerst door 5 ADO spelers geraakt is.

Quick geeft niet op en blijft hard werken. Tegen de handelingssnelheid en het spelinzicht van ADO kunnen ze echter niet op. En dus mogen de ouders van de ADO jeugd nog twee keer hard op de reclameborden slaan als er weer gescoord wordt. Na het eindsignaal gaan zelfs de confetti canons af en worden medailles omgehangen. Alsof de Champions League is gewonnen. Uw verslaggever vond het nogal ongepast.

ADO is een maatje (of twee) te groot, maar de jongens hebben gedaan wat ze konden. De penalty serie wordt nog gewonnen en dan zijn we weer een ervaring rijker!

Abel van de W. maakt na de wedstrijd bekend zijn kicksen om te gaan ruilen voor een hockeystick. Volgend seizoen speelt hij bij Klein Zwitserland. Heel erg jammer voor Quick! We hebben van je genoten Abel. Bedankt voor je dribbels, passes, goals en je team spirit!