Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Off day voor Quick uitgerekend tegen …

Gepubliceerd op 16 december 2017 door Michiel van der...

In de 1e ronde van het bekertoernooi had Quick JO8-1 eigenlijk 3 wedstrijden moeten spelen: tegen ESDO, Die Haghe en GDA. Van ESDO werd met 5-8 gewonnen. De wedstrijd tegen Die Haghe werd gestaakt wegens onweer en niet meer ingehaald en het potje tegen GDA is helemaal nooit in het programma verschenen! Desondanks waren de mannen door naar de 2e ronde en daar wachtte buurman/aartsrivaal HBS JO8-1.

Van dit team hadden we al nipt verloren op het Klavertjes Vier toernooi van HVV. Op het ADO toernooi bleek hoe sterk zij waren, toen ze zelfs van de ADO jeugd wisten te winnen. We waren dus gewaarschuwd!

Zonder de zieke Gabriel, werd om kwart voor elf afgetrapt op sportpark Craeyenhout. Laat genoeg voor iedereen om goed uitgeslapen te zijn. Maar dat bleek tegen te vallen. Daar waar HBS vol energie speelde, was Quick tam en afwachtend. De 1-0 was nog een misverstand tussen Abel van de W. en keeper Tigo. De 2-0 en 3-0 werden echter weggegeven. Geen vrije mensen bij een achterbal; uitverdedigen voor de goal langs; tegenstander niet dekken. Het waren fouten die we niet gewend zijn van onze jongens.

Pas na de 1e time-out is Quick een keer in de aanval. De voorzet wordt echter gepakt door de keeper van HBS. In deze 2e periode valt slechts 1 tegengoal en dus wordt er met 4-0 gerust. Guus neemt de plaats in van Tigo in de goal.

In de 2e helft laat Quick gelukkig wat meer pit zien. Er volgen meerdere corners en twee goede kansen, maar helaas geen goal. HBS blijkt de nodige talenten in het team te hebben met als exponent een Portugees jongetje dat van nature zo'n beetje alles heeft meegekregen: balvaardigheid, overzicht, rust en een goed schot. Hoeveel goals hij gemaakt heeft is uw verslaggever even kwijt, maar de 5-0 schoot hij in elk geval hard en hoog binnen.

Een nieuwe kans voor Abel van de W. gaat voorlangs. HBS blijft sterker en Quick haalt niet haar gebruikelijke niveau. Het wordt 6-0. Een uitbal van HBS kan vrij aangenomen en ingeschoten worden. 7-0. Na hard werken op het middenveld kan Bram schieten, maar zijn schot gaat naast. Een voorzet op Sep is net te hoog voor hem om in te kunnen koppen. En als er dan weer 2 HBS'ers vrij staan, wordt het eenvoudig 8-0.

Een laatste voorzet van Sep op Bram gaat ook naast. Het zit niet mee; de bal mag er vandaag niet in.

Of het door een gebrek aan trainingen kwam of door iets anders, is niet duidelijk. Dat HBS terecht wint, wel. Maar Quick JO8-1 speelde niet haar beste wedstrijd. Deze week nog even goed hun best doen op de training en dan na de winterstop weer vol goede moed er tegenaan met een focus op de competitie, zoals dat zo mooi heet na uitschakeling in het bekertoernooi.

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon