Leidschenveen pakt late overwinning op Quick JO8-1

Gepubliceerd op 26 november 2017 door Michiel van der...

Het is nog niet eens helemaal licht als Quick JO8-1 aftrapt voor de wedstrijd tegen SV Leidschenveen JO8-1. Gabriel en Abel van de W. beginnen als wissel, maar al na een paar minuten moet Abel erin voor Bram die een bal hard op zijn koude been krijgt en even moet bijkomen. Die bal belandde daarna wel voor de voeten van Sep. Die kapt een speler uit en schiet onder de keeper door de 1-0 binnen.

Een volgende aanval over meerdere schijven begint bij Tigo en eindigt met een schot op goal van Abel van de W. De keeper pareert, maar daar is Abel de R. in de rebound: 2-0. Toch blijft L'veen gevaarlijk. Keeper Guus redt en een corner die voorlangs zeilt wordt gelukkig door iedereen gemist.

Tijdens de eerste timeout wisselen onze spelers snel van tenue. Het donkerblauw van Leidschenveen lijkt iets te veel op dat van ons. In strak wit wordt de wedstrijd vervolgd. Tijn moet even een veter strikken en gelijk maakt Leidschenveen van de situatie gebruik: een pass voor de goal wordt binnengeschoten. 2-1. Quick blijft de aanval zoeken, maar toch is het Leidschenveen dat opnieuw scoort middels een hard schot. We staan weer gelijk. Maar niet lang! Als de bal stil valt bij een verdediger, twijfelt Gabriel geen moment en schiet gelijk raak: 3-2.

De grote aanvaller van Leidschenveen is zeer balvaardig. Hij slalomt langs twee verdedigers en legt de bal dan ook nog eens panklaar voor een medespeler. Het is 3-3. Een op zich goede uittrap van Guus wordt net zo hard teruggeschoten en vliegt zomaar in de hoek. Voor het eerst staat Quick achter, 3-4.

De rebound blijkt het wapen van de dag. Een afstandschot van Abel van de W. kan niet vastgepakt worden door de keeper en dan is Abel de R. er als de kippen bij om binnen te schieten. Abel van de W. pikt ook zelf zijn goal mee door na een onderschepping hard raak te schieten. Quick staat weer voor, 5-4. Bram schiet na een dribbel ook op de keeper en dit keer is het Sep die attent reageert en voor 6-4 zorgt.

Leidschenveen brengt zijn aanvaller weer in en onmiddellijk wordt de ploeg weer gevaarlijk. Een uitbal vliegt dwars over het veld en wordt door niemand opgepakt. Leidschenveen schiet knap raak in de verre hoek: 6-5. Een aanval van Quick wordt niet goed uitgespeeld. In plaats van een eenvoudige goal, volgt een tegencounter die tot een doelpunt leidt. 6-7. In de laatste minuut gaat een uitbal dan ook nog langs Guus in de korte hoek en via het bovenbeen van Bram in het doel.

Helaas... Quick verliest, ondanks dat het het grootste deel van de wedstrijd voor heeft gestaan.