Een wedstrijd met twee gezichten... Quick JO8-1 vs HVV JO8-1

Gepubliceerd op 23 april 2018 door Michiel van der...

De wekker gaat, het is vroeg, het wekelijkse ritueel voltrekt zich in een zacht lentezonnetje. Opstartstress, “waar zijn mijn scheenbeschermers”, haastig fietstochtje, maar toch weer net op tijd. De andere spelers druppelen ook een voor een binnen, Mees is opgewekt en Jasper vraagt wie er een kopje koffie wil… kortom, het is weer zaterdag, wedstrijddag!

Vandaag staat het gevreesde HVV op het programma. Eerdere ontmoetingen liet HVV zien over uitstekende spelers te beschikken die elkaar in het veld goed weten te vinden. Met wellicht iets te veel ontzag voor de Geel Zwarten, begon Quick weifelend aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten stond het dan ook tegen een 0-3 achterstand aan te kijken. Tigo was de eerste die wat terug deed namens de Witbroeken, met rechts nog wel schoot hij de 1-3 binnen. Dat inspireerde, een paar minuten later scoorde Sep vlak voor de eerste mini-break uit een Ziyecheriaanse lobvoorzet van Tijn de 2-4.

Na de break brak het beste deel van de wedstrijd aan. Inzet, passie en vlijmscherpe aanvallen, Quick ging er helemaal voor en maakte het HVV bijzonder lastig. Een loepzuivere hattrick van Sep maakte dat er met een 5-5 stand gerust kon worden.

Wat er in de limo van de jongens zat, of in de limo van de HVV’ers, dat zal voor altijd wel het raadsel van Nieuw Hanenburg blijven. Feit was dat binnen 10 minuten de wedstrijd een wending nam die we niet zagen aankomen en niet meer te boven zijn gekomen. Quick stond als aan de grond genageld en HVV scoorde er lustig op los. Binnen 10 minuten was de wedstrijd volledig gespeeld en bij de tweede mini-break keken de jongen tegen een achterstand van 5-11 aan. Het laatste kwart was om des keizers baard. HVV scoorde nog tweemaal waarmee de eindstand van 5-13 op het bord werd gezet.

Kort samengevat, een wedstrijd met twee gezichten. Eentje waarbij Quick liet zien dat het met passie en strijd het zelfs de beste tegenstanders uit de regio het bijzonder lastig kan maken. Maar ook werd duidelijk dat wanneer geloof in eigen kunnen en inzet het af laten weten, het wel erg lastig voetballen is.

Als je het mij vraagt, gaan we volgende keer weer vol voor de eerste variant. In dat geval kan ADO zijn borst vast nat maken!