Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

Waar zijn we in godsnaam beland?

Gepubliceerd op 26 november 2017 door Jan Jens

De topper tegen Stompwijk'92 stond vandaag op het programma. Een prachtige locatie in het Groene Hart, met aan weerszijden van het enige veld polder polder en polder, knotwilgen en koeien. En aan een kant de kerk van Stompwijk met dorpskern. Een van de spelers geloofde zijn ogen niet:
'Waar zijn we in godsnaam beland?' Stompwijk stond in verliespunten gelijk met ons, dus er moest gewonnen worden. Op het prachtig gelegen veld stonden we aan het begin stevig onder druk zonder dat dit tot veel kansen leidden voor de tegenstander. Ondanks vele blessures (sterkte Felix, Pieter, Jip) stond onze verdeging onder leiding van Siebe, Daan B, Pepijn, Hugo en Just als een huis. Na een kwartiertje kwamen we onder de druk uit en kregen we kansen. Grote kansen. Het middenveld met Hidde, Jasper en Niels deelde de lakens uit. Voorin met Daan/Remco (bedankt voor het invallen Remco!), Julius en Jochem stichtten we regelmatig gevaar. Uit een van die vele kansen scoorde Daan S. door snoeihard in te schieten. De prima doelverdediger van Stompwijk was kansloos (0-1). Rene sprak de profetische woorden dat dit vermoedelijk wel de eindstand zou blijven. Onze verslaggever hoonde hem weg. JO19-3 kreeg kans op kans, maar de doelman of pech voorkwamen een verdere uitbouw van de voorsprong. Werner stond professioneel te vlaggen. Julian coachte de jongens bekwaam en rustig. Het bleef 0-1 tot de rust. De stoicijnse scheidsrechter hield van doorpakken dus na 8 minuten pauze trapten we af voor de tweede helft. Stompwijk ging voortvarend van start en drukte ons terug op eigen helft. Door een misverstand moest een van onze verdedigers er ook nog uit voor tien minuten. Dat leidde tot nog meer druk, maar net als in de eerste helft bleven we overeind en kreeg de tegenestander geen grote open scoringskansen. In de counter wij wel, maar tot drie - vier keer toe kon de keeper van Stompwijk met katachtige reflexen een score van Quick voorkomen. Het bleef kortom spannend tot het einde. En gelukkig en volkomen terecht pakten wij drie punten in deze super sportieve topper in de tweede klasse. De tweede positie kan ons bijna niet meer ontgaan. Koploper SJZ lijkt onbereikbaar met vier punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week thuis tegen ARC. Gefeliciteerd jongens! 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon