JO19-3 wint derby van Pex en topper (0-2)

Gepubliceerd op 14 april 2018 door Jan Jens

Vandaag de ' beladen' wedstrijd tegen runner-up HBS. In de oefenstage hadden we nog nipt verloren, maar nu ging het om het ' eggie' . Quick leek last te hebben van nervositeit want in de eerste helft ontbrak het aan zorguldigheid in de passing en lieten we ons te makkelijk wegzetten. HBS was sterker, dat leidde tot een paar kansjes, maar de verdediging onder leiding van Siebe stond zijn mannetje. De eerste helft was dus eerder spannend dan er goed voetbal te zien was. Het leek dat de rust in zou gaan met een brilstand, maar na goed doorzetten kwam de bal voor de voeten van Julius die vrij voor de keeper opdook. En wat hij al weken doet, deed Julius nu ook weer, koeltjes scoren. 0-1. Niet lang daarna floot de prima leidende scheidsrechter voor rust. Na rust kwam Quick sterker uit de kleedkamer. Er werd agressiever gespeeld en we werden dreigender en dreigender. Na een mooie uitbraak kwam Omar vrij voor de keeper. Hij zag heel goed dat deze te ver voor zijn doel stond en lepelde de bal keurig over de doelman van de Kraaien, 0-2. Hierna ging HBS meer druk zetten met de lange bal, maar we gaven geen krimp ondanks dat de vermoeidheid ons wel parten ging spelen. We speelden de wedstrijd kortom netjes uit en staan nu soeverein aan kop. Maasdijk lijkt nu nog de enige bedreiging te zijn als nummer twee. Volgende week moeten we thuis tegen deze ploeg. Dat beleeft dus weer een spannend en mooi duel te worden. Gefeliciteerd jongens!