JO19-3 toont veerkracht

Gepubliceerd op 15 oktober 2017 door Jan Jens

Na de topprestatie vorige week - 1-0 winst tegen het sterke Voorschoten - speelden we vandaag als nummer 3 tegen nummer 4 Oegstgeest en/of UDO uit. De wedstrijd startte een half uur later dan gepland want we mochten op het hoofdveld dat nog bezet werd door de topper bij de meisjes tussen Oegstgeest en Rijnboys (?) uit Heerhugowaard. De jongens genoten dus van een lange warming-up, en de ouders van de zon en de meisjeswedstijd. Begin wedstrijd. Oegstgeest is een sterke ploeg, zoals bijna elke ploeg in onze competitie aan elkaar gewaagd is. Iedereen kan van iedereen winnen. We komen wat onder druk te staan zonder dat Oegsgeest grote kansen kan creeren omdat onze verdediging zijn mannetje staat. Uiteindelijk komen we wat onder de druk vandaan en creeren we zelf een paar mooie kansen die met kunst- en vliegwerk door de verdediging en keeper van de tegenstander niet tot een doelpunt worden gepromoveerd. Helaas viel vlak voor rust toch nog de treffer van Oegstgeest door een slippertje in de verdediging van Quick. Tegen de verhoudingen in stonden we dus met 1-0 achter. Rust. Na rust een sterker Quick dat kans na kans kreeg maar wederom de deksel op de neus kreeg door een buitenspeldoelpunt van Oegstgeest. De voor de rest prima leidende scheidsrechter mistte en negeerde het vlagsignaal volkomen onterecht. 2-0. Zou Quick de rug kunnen rechten na deze tegenslag? En ja hoor, de ploeg toonde veerkracht en karakter en bleef knokken voor een goed resultaat. Heel snel na elkaar scoorde onze gelegenheidsspits (sterkte Jip!) Julius twee zeer verdiende treffers na twee mooie uitvallen. 2-2. Deze inhaalrace kostte echter zoveel kracht dat het beste er wel af was bij Quick en we moesten nog even billen knijpen op het eind, maar volkomen verdiend hielden we stand. Einduitslag 2-2. ' Dit voelde als een overwinning', oeide Werner, en zo is het!