JO19-3 revancheert zich (0-4), kampioenschap in zicht

Gepubliceerd op 21 mei 2018 door Jan Jens

VELO presteert wisselvallig dus waakzaamheid was nodig, ook al omdat we door het gelijke spel tegen Duno onze kampioensaspiraties dreigden te laten verdampen. De eerste helft was Quick de betere ploeg zonder dat dit heel grote kansen opleverde. VELO speelde veelal de lange bal vanachter uit omdat hun middenveld goed werd afgedekt. Onze verdediging stond weer als een huis dus VELO kwam nooit echt gevaarlijk door en als dat zo incidenteel gebeurde stond onze immer betrouwbare sluitpost Siebe daar. Op driekwart wedstrijd brak Daan over rechts door, hij passeerde zijn man en kon alleen nog maar onreglementair worden afgestopt. Pingel. Daan benutte de terecht gegeven strafschop door de prima leidende scheidsrechter feilloos, 0-1. Hierna kregen we nog een grote kans, maar die ging helaas net over. Rust en thee bij een verdiende 0-1 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld, een beter en dominanter Quick en een tegenstander die wel wilde maar niet kon. Na tien minuten spelen een vrij trap rand zestien, Jip stond op de juiste plek en kopte hem genadeloos en gericht in de linkerhoek, 0-2. Prima goal. Quick bleef voetballen, de ruimtes werden groter. Even later een 'zidaantje' van Hidde die prachtig werd afgelsoten met een hard en gericht schot in de linkerbeneden hoek, 0-3. Een beauty! VELO geloofde er niet meer in, en Quick bleef rustig combineren. Hidde had zijn kruit nog niet verschoten en schoot rand zestien een afgeslagen bal wederom mooi in de goal, keeper kansloos (0-4). Einde wedstirjd. Een prima en belangrijke overwinning ook al omdat naaste concurrent HBS verloor bij BMT. Volgende week de kampioenswedstrijd thuis tegen Naaldwijk. Een punt moet volstaan, maar noblsse oblige, JO19-3 gaat uiteraard vol voor de winst. Komt allen kijken!