JO19-3: over Tina, Daan en een onverdiende nederlaag (2-1)

Gepubliceerd op 24 september 2017 door Jan Jens

Vandaag speelden we de eerste competiiewedstrijd tegen Blauw Zwart JO19-1. We vertrokken anticiperend vroeg omdat de Tina dag duizenden meisjes lokten naar Duinrell, dat gelegen ligt naast de velden van Blauw Zwart. Aftrap. vanaf de eerste minuten werd duidelijk dat Quick het spel moest maken, de tegenstander liet zich ver terugzakken en loerde op de counter met de lange bal. Quick domineerde en kreeg wat kansjes, maar moest achterin alert blijven. Na een mooie aanval kwam de bal bij Daan die goed en snel doorzette en de bal voorgaf op Jip die deze uitgelezen kans koeltjes afrondde. 1-0. Helaas werd Daan na zijn actie onwel. Door rustig en bekwaam te handelen van met name Ben werd uiteindelijk een ambulance gebeld. Na onderzoek kon Daan tot opluchting van iedereen de ambulance verlaten en de rest van de tweede helft vanaf de bank volgen. Sterkte Daan en hopelijk niks ernstigs! Vlak voor de rust had Blauw Zwart de 1-1 gescoord nadat Quick te veel meeging in het opportunistische hotseknotsen voetbal van de tegenstander. Na rust hetzelfde beeld. Quick veel sterker, met een paar kansjes die er net niet ingingen. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen die werd ingeleid door een foute beslissing van de scheidsrechter scoorde Blauw Zwart uit een corner. 2-1. Quick zette alles op alles en verdiende de gelijkmaker. Maar tussen verdienen en ook daadwerkelijk gerechtigheid zit vaak een diepe kloof in de sport. Dus bleef het 2-1 ondanks een paar mooie kansen voor onze jongens. Jammer. Het belangrijkste was echter dat Daan weer op de been was. Deze wedstrijd geeft meer dan voldoende vertrouwen in de rest van het seizoen, te beginnen zaterdag tegen Voorschoten '97 thuis!