JO19-3 blijft winnen

Gepubliceerd op 29 oktober 2017 door Jan Jens

Vandaag speelden we tegen middenmotor Lugdunum (dat is latijn jongens, zou Edwin zeggen). Bij winst zouden we blijven meedraaien in de top. Onder leiding de prima fluitende scheids Rene speelden de twee elftallen ondanks twee gele kaarten een sportieve wedstrijd. In de eerste helft was Quick duidelijk bovenliggende partij. Maar de tegenstander counterde af en toe gevaarlijk vooral door toedoen van hun goede spits. Scherp blijven dus. Dat waren we een spaarzaam moment niet en dus viel de 0-1. Niet verdiend maar zo werkt het niet in het voetbal. Quick bleef aandringen en kreeg kansen, maar zoals wel vaker hadden we moeite met het afronden van deze mogelijkheden. Na een mooie aanval over meerdere schijven over links viel dan toch de verdiende 1-1. Omar zette vanachter zijn standbeen de bal spectaculair voor en Daan rondde beheerst af! 1-1.  Quick bleef zoeken naar een treffer maar voor rust bleef het toch nog 1-1. Na rust hetzelfde spelbeeld. Een beter JO19-3, dat vooral door het inschuiven van de achterste linie op het middenveld heerste over de tegenstander. Lugdunum hapte naar adem en gokte op de counter. Na een aanval over rechts werd Daan ongelukkig onderuit gehaald door een verdediger die zich daarbij zelf ongelukkig blesseerde (beterschap!). Julius schoot deze pingel beheerst binnen, 2-1. Lugdunum ging alles of niks spelen en hun prima meevoetballende keeper, ging als het ware als een extra verdediger meedoen. Dat leidde tot een paar kansen voor de Leidenaren maar doortastend ingrijpen van Siebe en zijn verdedigers voorkwam de 2-2. De keeper van Lugdunum betaalde de tol voor zijn actieve meespelen. Na een foute inspeelbal vanaf zijn 16 meter gebied moest hij in het net vissen toen Julius deze bal onderschepte en met een mooie lob de te ver voor zijn goal staande goalie kon verschalken, 3-1. En dat was ook de eindstand. Prima wedstrijd jongens, als we iets zorgvuldiger met de kansen omgaan hadden we het ons iets gemakkelijker gemaakt. We strijden volop mee voor de titel van Herbstmeister. Kortom, het is (voorlopig) een mooi seizoen!