JO19-3: 12 uit 4

Gepubliceerd op 07 april 2018 door Jan Jens

Na de fortuinlijke winst tegen Die Haghe volgde vandaag de wedstrijd tegen middenmotor Monster. In de oefenstage wonnen we met 1-2 van ze. Zou JO19-3 haar ongeslagen status kunnen behouden? Op een zonovergoten veld 4 hielden onze mannen vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidsman Rene de teugels stevig in handen. Af en toe kwam Monster er wel eens uit, maar Quick speelde dominant. Maar ook slordig...de passing en het afwerken van de vele kansen verliep stroef, onnauwkeurig. Het duurde dan ook tot de 20ste minuut voordat gelegenheidsspits Julius keurig scoorde na een prima assist, 1-0. Helaas konden we niet lang genieten van de voorsprong, want een paar minunten later kreeg Quick een pingel tegen. De meningen langs de lijn waren zoals altijd verdeeld bij de kenners. Wel of geen penalty? Wel dus want de scheids beslist en heeft altijd gelijk. De bal werd a la Neeskens recht en keihard door het midden gescoord, 1-1. We konden weer opnieuw beginnen. Helaas gingen we teveel mee in het fysieke spel van de tegenstander in plaats van simpel te tikken. Gelukkig scoorden we voor rust nog de verdiende 2-1 na weer een prima assist. Pieter werd over links de diepte ingestuurd en scoorde ' cool and collected', 2-1. Even later floot Rene voor de rust. Na een welverdiende rust kijkend naar de rode hoofden van de jongens gingen we de tweede helft verder waar de eerste helft eindigden. Slordig spelend, kansen missend maar ook niks weggevend en dominant dicterend. Het wachten was op de 3-1 en de boel dichthouden achterin. Beiden lukten wonderwel. Na een prima voorzet scoorde Julius creatief met een bal achter zijn standbeen, daarmee de keeper verrassend en het aanwezige publiek, mooi, 3-1. De wedstrijd golfde nog wat heen en weer en ging als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Het bleef 3-1. Geen mooie wedstrijd, maar wel gewoon weer drie punten, de toppostie in de stand, ongeslagen met 12 uit 4, en volgende week de kraker tegen nummer twee, wie anders dan...HBS.