IJzersterk JO19-3 wint overtuigend (4-0)

Gepubliceerd op 30 september 2017 door Jan Jens

Vandaag speelden we cde thuiswedstrijd tegen Voorschoten. Een kans voor de jongens om zich te revancheren voor de onverdiende nederlaag tegen Blauw Zwart vorige week. Daan was volledig hersteld en gelukkig konden Felix de J, Kees en Kasper onze gelederen versterken. We speelden op het nieuwe kunstgras van veld 4. Dat bevalt de jongens beter dan echt gras. Zo bleek ook wel tijdens de wedstrijd. Er werd strak ingespeeld, passes kwamen goed aan enz. In de eerste helft was Quick iets sterker dan de tegenstander, maar wat betreft kansen ging het gelijk op. Quick verdiende net als Blauw Zwart een treffer en die kwam er vijf minuten voor rust. Vrije trap op rand zestien en Hidde die hem droog in de hoek knalt, 1-0. Ondanks protesten van Voorschoten werd de treffer goedgekeurd (de scheids had niet gefloten voor de vrije trap). Rust. Een vrolijk Quick en mopperend Voorschoten zocht de kleedkamer op. Na rust werden de krachtsverhoudingen meteen duidelijk gemaakt. Quick domineerde en Voorschoten liep achter onze jongens aan. Heel snel vielen de 2 en 3-0. Eerst Kees met een weergaloze actie en even later Hidde die vrij kon uithalen en de bal met een droge knal in het doel liet belanden. Na een forse overtreding van een speler van Voorschoten mocht Quick even met 11 tegen 10 spelen en profiteerde meteen. Een diepe bal op Niels werd koeltjes binnengeschoven ondanks een kamikaze tackle van de keeper van Voorschoten. 4-0. Hierna geloofde Quick het wel en de tegenstander was niet bij machte iets terug te doen. Nadat er wat irritaties ontstonden, vond de scheids het wel welletjes en verliet Quick het veld met drie punten rijker, maar vooral met het besef dat er prima gespeeld was. Volgende week tegen kampioenskandidaat SJZ thuis, we zijn benieuwd!