QUICK JO19-2: Sluit seizoen winnend af

Gepubliceerd op 06 mei 2017 door Wim Kuijken

Het nieuws deze week kwam - naast een superieure prestatie van Ajax in de Europa Laegue - van ruziende stellen. Wietze en Mattie liggen in de clinch over hun samenwerking op de radio. Ik kende ze niet, maar het schijnt bijzonder te zijn op QMusic. We kennen Barbie en Michael uit Scheveningen natuurlijk wel. Ook zo'n lekker stel. Ranzige affaires scheiden hen. Goed voor de real live soap. Zo vechten Marine Le Pen (48) en Emanuelle Macron (39) real live hun strijd om het presidentschap morgen uit in Frankrijk. Let vooral op madame Brigitte van 64.

Vandaag, de dag na bevrijdingsdag waarop wij juist de verbondenheid vierden i.p.v de ruzie. Het was een gedenkwaardige dag, 15 jaar na de moord op Pim Fortuyn. Terwijl de formatie van een nieuw kabinet (gericht op de verbinding) zich in slakkengang voltrekt en ook de Brexit (gericht op de scheiding) heel lang zal gaan duren, moesten onze jongens aan de bak. Een strijd op het scherpst van de snede. Het was lekker weer! Veld 4 lag er steenhard bij. Nog even en dan krijgen we weer goede velden.

Wat een mooi resultaat behaalde onze jongens vandaag: 3-0 winst op de stugge en fysiek sterke nr 4 Honselersdijk A1. Bart scoorde als spits drie keer. Het team voerde gedreven zijn taak uit. Max, Willem, ThomH, Jasper en Lin overtuigend achterin. Tobias, Siebe en Storm sterk op het middenveld. ThomvR, John en Bart (later: Francis en Jelle) gevaarlijk in de voorhoede. Het voetbal was goed verzorgd.

Geen degradatie dus, maar gewoon eindigen op plaats nummer 8, met 27 punten. Resultaat van eenheid en verbondenheid als team. Goed dat te zien. Arjan heeft samen met Julian in vier weken de koers weten te verplaatsen en resultaat geboekt. Leerzaam ook, dat in vervolg vanaf de start de situatie goed moet zijn, zeker in selectieteams.

Nu kunnen wij ons opmaken voor selectietrainingen, de p-d wedstrijden van de A1, het Eurovisie Songfestival met OG3NE, het Nederlands kampioenschap van Feijenoord en hopelijk een verrassing in de Europa League van Ajax. Het wordt nog druk. Maar ik doe er geen verslag meer van. Mijn taak zit er weer op voor dit jaar. Ik dank mijn trouwe lezers.

Met nog een laatste boodschap: De KNVB staart zich blind op "Winnaars van morgen". Dat duurt natuurlijk eindeloos. Manjana is altijd te laat. Morgen is vandaag, zo laten Ajax en Feijenoord zien. Inzetten op technisch, wendbaar voetbal. Combineren. Snelheid. Druk zetten. Als team strijden. Niet de lange bal. Over de grond. Naar de bal toe. Goed aannemen. Koelbloedig afmaken......De beste stuurlui stonden ook dit jaar langs de lijn. Heerlijk, 2 uur per week, inclusief broodje kroket. Eenheid en verbondenheid wint het van ruzie maken en verwijdering. Maar soms is schoon schip maken wel heilzaam.

Dank tot slot aan Mandy die geen teamouder was, maar wel heel veel regelde samen met Lex. Dank aan onze grensrechters die een eigen app maakten en er altijd waren.Tot ziens op Quick volgend jaar. Misschien nog een laatste jaar maatschappelijke wedstrijdverslagen......