QUICK JO19-2: Oke, dan nog drie keer winnen

Gepubliceerd op 01 april 2017 door Wim Kuijken

De grappen zijn niet van de lucht deze zaterdag, 1 april. Maar we zijn al gewend aan nep-nieuws. Veel indruk maakt het niet meer. Dus of Dolberg morgen in de klassieker speelt? Of Nederland inderdaad neef Kim Jong-un uit Noord Korea verbergt? Er waren in elk geval 1600 mensen die in de grap van omroep Max trapte, die geurtelevisie aankondigde. Die zijn 50+. Wat ook geen grap is, dat president Trump vergat een van die fantastische decreten te ondertekenen. Helemaal de weg kwijt, ook op 1 april.

Dat waren onze jongens helaas ook vandaag. Gelegen aan de A20 bezochten we de velden van Victoria'04. Veld 1, een waar knollenveld. Tegenstander, een degradatiekandidaat. Na de wedstrijd zijn wij dat helaas ook. Onder de nieuwe coach Arjan begonnen de jongens goed. Prima opstelling, compacte tactiek, punt naar voren. Een paar spelers kwamen wat later.  Halverwege de eerste helft door Storm 0-1. Mooi. Helaas binnen een minuut gelijk en nog voor rust via een afstandschot 2-1. Toch een beetje slap verdedigen, ook op het middenveld. Na rust werd er A1-kwaliteit aan het team toegevoegd. Dat dachten we. Ondanks vijf invallers ging het slechter. Na 3-1 besloot de coach 1 op 1 te spelen achterin. Dat deden we vaker. Ook nu liep het niet goed af. Het werd 5-1.

Nu heeft uw verslaggever niet heel veel verstand van voetbal, maar het leek alsof de conditie van sommige jongens te kort schoot, dat de wil om te winnen weg vloeide en dat er wel een paar persoonlijke foutjes werden gemaakt. De oorzaak ligt in het begin van het seizoen, maar die epiloog komt later wel.

Het goede nieuws is dat de A2 het nog geheel in eigen hand heeft. Drie wedstrijden te gaan, nog 1 punt voor. Het slechte nieuws is dat twee van die tegenstanders de nummers 2 en 3 van de ranglijst zijn. Nummer 3 is Excelsior Maassluis (uit: 4-1 verlies). Die ontvangen we zaterdag op veld 4. Kijken of ze een team kunnen vormen. Vandaag kwamen ze niet opdagen.....en na de winterstop wonnen ze slechts een keer. We moeten in elk geval winnen: Dus flink trainen, niet teveel drinken vrijdag en een beetje op tijd naar bed. Ik vroeg er vaker om, maar dit verslag wordt of niet gelezen of genegeerd. Prima. Ik heb dan wel niet veel verstand van voetbal. Wel van team-prestaties en inzet; de overtuiging en de wil om te winnen. Die ontbraken toch echt vandaag. Maar het kan nog. Nog drie finales, zoals dat heet.....OG3NE gaat er voor. Humberto en Dionne ook. En 'Boer zoekt Vrouw' bereikt ook een climax. Wij kunnen niet achterblijven. Toch?