QUICK JO19-2: Met eenvoudige winst de winterstop in

Gepubliceerd op 10 december 2016 door Wim Kuijken

Als toeschouwer en supporter mag je partijdig zijn. Wij zijn voor Quick. En Quick A2 speelde thuis. Na een paar moeilijke weken moest er gewonnen worden om een beetje opgewekt de winterstop in te kunnen gaan. Er stond een fitte ploeg op veld 1 met zo waar drie sterke wisselspelers. Er was spanning merkbaar in het veld. Het begon wat stroef en toen Schipluiden uit een vrije trap vlot op voorsprong kwam, schrokken de Quick-supporters. Al snel bleek dat Quick gewoon veel beter was en beter voetbalde. Het werd het 1-1 door Thom vR, mooi aangespeeld voor het doel. En de jongens gingen door. De sterke defensie, het soepele middenveld en de hard werkende voorhoede speelden goed. Nog wel wat veel balverlies, maar alles werd herstelt. Willem coachte vanuit de achterhoede met Kiki, ThomH en Jaimy (later Jasper) en ging vaak dreigend door het midden, Tobias leidde het middenveld met de swingende Thom vR en Taaha (later Jelle), voorin was John goed op dreef en scoorde twee keer heel fraai met de linker voet, Joep onvermoeibaar rennend (scoorde ook) en Frances (later Lin) werkten hard. Keeper Max had een rustige middag. Overtuigend werd met 4-1 gewonnen. We gaan op plaats 8 de winterstop in. De marges zijn klein, tussen nummers 4 en 10: 6 punten. Lekker doortrainen dus!

Het was verder de week van de (scheids)rechter en het kapsel. Quick A2 tegen Schipluiden A1 werd gefloten door een hele goede (scheids)rechter met excentriek, donker kapsel. Dan merk je weer eens hoe belangrijk dat is, een onafhankelijke persoon. Ook al fluit hij slecht en vind je dat je tekort gedaan wordt (zoals vorige week), toch kunnen we niet zonder. Iemand die de situaties op het veld beoordeelt en de regels handhaaft. Beschimp je de scheids, dan volgen straffen, soms hoge straffen via de KNVB. Niet leuk, wel goed.

Een ander excentriek, gebleekt kapsel werd deze week veroordeeld door een echte rechter, ook onafhankelijk. Goed dat ze er zijn. Hij kreeg geen straf. Daarna gaat de veroordeelde vervolgens de rechter beschimpen en partijdig noemen. Niemand die er iets aan kan doen. Pas als iemand aan de macht komt, kan je merken wat de gepredikte vrijheid voorstelt. Duldt hij tegenspraak? Of is iedereen dan ineens partijdig. Hij wil schoon schip maken.....nou dat belooft weinig goeds, maar het Schip van Staat kan gelukkig wel tegen een stootje. Koester de democratische rechtsstaat en de (scheids)rechter, hoe vaak je het ergens ook niet mee eens bent. Er zijn landen waar het allemaal niet zo goed geregeld is.

Met deze kerstgedachte sluit ik het laatste maatschappelijk wedstrijdverslag van 2016 van de A2 af. Een goede kerst toegewenst allemaal, een mooi begin van 2017 en tot 11 februari volgend jaar. En....wel even kijken naar (opnieuw) de supermaan op woensdag a.s en de kick box wedstrijd Rico tegen Badr....wie het eerst met zijn ogen knippert verliest. Er is gelukkig ook daar een (scheids)rechter.