Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

QUICK JO19-2: Behoud in eigen hand

Gepubliceerd op 29 april 2017 door Wim Kuijken

Langzaam wordt het wat warmer, al is april kouder dan maart. Het is 29 april. Vakantieweek. De competitieschema's van de KNVB zijn licht bizar. Vele weken vrij in de wintermaanden en in april en dan spelen in de voorjaarsvakantie en in de mei-vakantie. Die zelfde stuurloze KNVB laat meer rare dingen zien, met in de hoofdrol technisch directeur Hans. Hij had toch echt beter kunnen blijven keepen. Dat wordt een hoge prijs voor mijnheer Advocaat, die als laatst overgeblevene voor de 6e keer bondscoach in een leunstoel de eisen kan opschroeven. Ik zou zeggen 'no cure, no pay'. 

We hadden deze vakantieweek ook nog een Koningsdag en een Keizersdag. Beiden omhuld met een interview. Persoonlijk vond ik het interview met W.A de Koning beter dan dat met de licht zwetende Henry Keizer. Het is ovenwarm in 'de Facultatieve' en een beetje heet onder de voeten. 

Een andere machthebber die van de media houdt is twitterkampioen Trump, die vandaag precies 100 dagen 'in office' is en een succesvolle periode achter de rug heeft: bijna niets lukte. Heerlijk. Zelfs een dikke muur bouwen kost moeite. Misschien even aan de Chinezen of de Duitsers vragen...?!

Goed gemutst, ook omdat Linda al 5 kilogram gewicht is verloren ondanks schranspartijen, gingen wij naar Voetbal Club Sparta aan de Dedemsvaartweg. De sterke nummer twee van de competitie met nog een kleine kans op het kampioenschap. Wij strijden tegen degradatie door een minder handig seizoen. Het was rustig op het sportpark. 

Het werd een spannende partij, waarbij onze jongens goed speelden. Ongelukkig werd het 1-0 en kwam de rust. Na rust een vrije trap van John die het doel in hobbelde. Die tellen ook: 1-1. Het werd 2-1 en 2-2 door Jelle. In de laatste minuten van de wedstrijd hadden we echt pech dat een vrije trap precies op het hoofd van een VCS-speler kwam en de goal in suisde. MVV'27 A1 is kampioen geworden: Gefeliciteerd! Schipluiden A1 gaat naar de 2e klasse. Met wie...? Nog 5 gegadigden.

Het is dus razend spannend. Bij winst volgende week in de laatste (thuis)wedstrijd tegen Honselersdijk (nr. 4) zijn we veilig. Het kan zelfs nog zo zijn dat, bvb bij een gelijk spel, 5 ploegen gelijk eindigen op degradatieplaats 11. Dat is een onaantrekkelijk scenario, dus gaan we voor de winst. Uit in Honselerdijk verloren we nipt met 1-0. Wel een beetje oppassen dus. Maar het kan zeker lukken met dit team en dan kan het seizoen zelfs nog met een mooie 7e plek worden afgesloten. Het kan verkeren. Hopelijk volgende week goed nieuws te melden in mijn laatste verslag. Ik zie naar beiden uit. 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon