Quick 120 jaarQuick 1 juichen 1Quick 1 juichen 4Foto juichen Cricket 1TrainenQuick 1 juichen 2Foto juichen 4Cricketf-jeugdQuick 1 juichen 3Foto selectie 2013/2014

H.V. & C.V. Quick, De Savornin Lohmanlaan 215 Den Haag, Telefoon: 070-3680323

Twitter icon
Facebook icon
Instagram icon
LinkedIn icon
RSS icon
YouTube icon

JO19-1: Wint overtuigend van de koploper en sluit aan

Gepubliceerd op 04 november 2017 door Wim Kuijken

Stoptober sluiten we af. We zijn met roken gestopt. Het is Movember en dus scoorde Mo twee keer en gaf een assist. Logisch. De gezondheid van de man staat centraal, de snor mag groeien. En als je dat doet zeg dan niet #metoo. Krijg je problemen mee. Dat is een andere actie. Dus #motoo. De zieke Gert van Hermien overleed deze week, eenzaam. Hij kreeg ooit het Olympisch Stadion vol. Shalalie Shalala, de duiven op de dam, eerbied voor jouw grijze haren....jeugdsentiment jaren ‘60.

Vanuit Barendrecht, met een SGP-burgemeester, kwam de gelijknamige A1 als ongeslagen koploper in de derde divisie bij ons op bezoek. Ze namen regen mee. Groot, sterk en goed voetbal. Ze begonnen overtuigend en onze jongens moesten even wennen aan hun dominante spel. Binnen 10 minuten hadden we door hoe het niet moest: 0-1 uit een mooie aanval waarbij nummer 10 vrij kon inkoppen. Het kwartje was gevallen. Dat moest dus anders. En dat gebeurde. De turbo ging aan. John actief coachend aan de kant. De energie kwam los, er werd bevrijd gecombineerd en er kwamen kansen, ook al had de grensrechter uit B’drecht nog niet door dat je niet bij elke aanval hoeft te vlaggen. Soms zag de scheidsrechter door zijn beslagen en beregende bril dat er niks aan de hand was. 0-2 werd afgekeurd. De kansen bleven aanvankelijk onbenut. En toen kwam snelle Mo, die uit een corner-op-maat van Freek snoeihard inkopte: 1-1. Nog een grote kans...naast. Inmiddels waren er twee tegenstanders uitgevallen. Dan maar 15 minuten rust.

Bijna net zo lang (11 min) was deze week het twitteraccount van @realDonaldTrump offline. De rust daalde even neer in Washington. Kom dacht @echteMarkRutte, ik zet de deur van de Trêveszaal, het heilige der heilige van de nationale besluitvorming, op een (grote) kier. Op zoek naar steun. Pragmatisch. De ‘sleepwet’ biedt hem voldoende garantie. 

Quick ging na de thee goed door. Uit een ongelukkige kaatsbal in de opbouw kwam B’drecht op 1-2 nadat Max de inzet eerst nog prachtig stopte. En toen kwam Mo weer. Kwikzilverachtig zette hij vanaf links voor. Kiki was op tijd voor zijn verdediger en scoorde schitterend: 2-2. Een bloedstollend gevecht. Een derde B’drechter viel geblesseerd uit. De 12e man roerde zich (foto). Weer kansen. Mo dacht....ik wil er nog wel een maken: 3-2. Kwartier nog te gaan. Gelukkig stond ons doel en dus de palen op de juiste plaats. B’drecht lukte het om ze twee keer te raken. No points. Jona kon weer mee doen en viel in voor Dylan. Sven moest nog even naar de kant en zoals we weten worden we met 10 man altijd gevaarlijk: 4-2 door een prachtige ontsnapping van Quincy die de keeper omspeelde en uit een moeilijke hoek dit keer heel mooi raak schoot. Feest. Thom (B1), Kees (A2) vielen in en hielpen de A1 aan een mooie winstpartij. Max, Bailey, Willem, Sven, Dylan, Freek, Sebastiaan, Delano, Mo, Kiki, Quincy: Heel hard gewerkt, goed gevoetbald, als team gewonnen en iedereen speelde een puike partij. 

Onze driekleur gaat op voorspraak van de SGP (dominante partij, hoor, na 500 jaar Reformatie) in ons parlement wapperen. Maar niet voor de dieren. Neem wel je (ene) paspoort mee als je op bezoek gaat en zing het Wilhelmus als je binnen komt. Identiteit, de gewone hardwerkende, normale Nederlander, wij dus.....Daar gaat het om. We gaan nu ook maar de Quickvlag in onze Ledenbar hangen, bij binnenkomst het Quickpasje tonen en het Quicklied zingen. Af en toe mogen we er dan even uit, bijvoorbeeld om met 3-1 van de buren in de bosjes van Pex te winnen. Logisch. Er is geen Minister meer voor integratie.....dan moeten we het zelf doen. Sinterklaas en zijn pieten (geen idee welke kleur dit jaar) komen er aan. Er komt nachtvorst en de volgende tegenstander is VELO (Verdedig En Loop Op)....Op naar Wateringen, de gemeente van Kiki Bertens. Die verliest vrij vaak....Max B en Storm zijn er weer bij. 

 

 

Delen op social media

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon