JO19-1: Werkt aan doelsaldo en vertrouwen: naar plek 2

Gepubliceerd op 03 december 2017 door Wim Kuijken

Waar zullen we vandaag eens beginnen....bij het begin of bij het eind. Verwarrend was het. Werd het nu 0-8, zoals iedereen dacht en ook het app-verslag vermeldde, of toch 0-9 vanwege het op hol geslagen scorebord. Scorebordjournalistiek wil ik natuurlijk niet bedrijven.....De scheids vulde 0-8 in en was blijkbaar niet de tel kwijt, bvb door de twee buitenspel-doelpunten, waar hij aan ging twijfelen bij het invullen van het formulier. Sam-sam was de door Dr Bob gememoreerde polderoplossing.

Dat was het einde. Nu het begin.

Het was heel koud, want het was een klein beetje winter. Zeker voor onze Thailand-gangers. De slippers waren thuis gelaten. Tegenwoordig slechts enkele dagen vorst in het jaar. De elfstedenkoorts begint direct, bij min1. Er wordt volop gespeculeerd en gegokt. De bitcoin schiet door de 10.000 euro grens. De ouders op de tribune mijden dit onderwerp. Te ingewikkeld, mining van cryptomunten, via de blockchain technologie. En natuurlijk veel te laat ingestapt, in deze grote bubbel. Je kon er in de Vlaardingense feest-kantine bij VFC ook niet mee betalen. Nutteloos dus. De warme chocomel steeg ook in koers door ons bezoek. Nee, dan liever meedoen met de koopkoorts en sintstress, die dezer dagen in ons land als epidemie rondwaard. De denim-slippers a 499 euro van Maxima waren snel uitverkocht. En iedereen geniet natuurlijk na van de huwelijksaankondiging van Meghan en Harry, die het Koninkrijk overzee weer een beetje Verenigen. Ook wel nodig bij de Brexit. Ze zullen geen slippers dragen, denk ik, in Windsor Casttle. Er komen vast weer wat sappige schandalen aan.

Dan de wedstrijd. Aanvoerder Sebas was geblesseerd (naast Jona en Sven). Ricky viel in op het middenveld. Freek met de punt naar achter, ook aanvoerder. De rest zoals de laatste wedstrijden, ongewijzigd. Winnende opstelling. We waren bezorgd, na de berichten dat uit onderzoek bleek dat de Nederlandse jeugd tevreden, maar ook moe is. In Vlaardingen blijken ze daar meer meer last van te hebben dan in Den Haag. Dat zag je ook in de wedstrijd. Na een kwartier had de bal al twee keer het net doen bollen: Mo scoorde na een prachtig schot van Freek op de paal 0-1. Kiki legde nummer twee erin, na een voorzet op maat van Quincy, 0-2. In de tussentijd hield Max met een goede reactie op de lijn de nul vast. Een mooie actie van Dylan gevolgd door een steekpass van Delano bracht Quincy in kansrijke positie: 0-3. Delano deed het een paar minuten later zelf: 0-4, rust. Liesbeth zag dat het zonnetje even doorkwam en pakte haar slippers....wij merkten dat niet en dronken warme chocolademelk.

Na rust gingen onze jongens vrolijk en onvermoeid verder: Delano maakte 0-5 na een slippertje van de overigens goede keeper van VFC. Snelle Mo prikte 0-6 erin. Tc John vond het na een uur tijd voor wissels. Goed idee. Nieuwe energie met Storm, Teun en Thom. Storm scoorde al snel 0-7. Mo viel geblesseerd uit en reservekeeper Tim mocht invallen als speler voorin. Dat deed hij prima. Quincy benutte de penalty die hij zelf veroorzaakte en het werd 0-8. De eindstand.....dachten we. Het scorebord zei 0-9. Daarover las u in het begin van dit verslag. Het was genieten in het kille en door dijken beschermde Vlaardingen. De zevende overwinning op rij. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen het verrassende Dongen. We starten vanaf de tweede plek op de ranglijst, 1 punt achter de koploper. Het wordt een leuke kerst.....