JO19-1: Via prachtige hattrick(s) naar plaats drie.

Gepubliceerd op 25 november 2017 door Wim Kuijken

Vermoeid van het filibusteren en de discount-koopjacht op Black Friday stapten we in de auto naar Leidschendam. Uit tegen RKAVV A1. Tegen katholieke clubs uit gaat het meestal wel goed, zie ook 28 oktober in Drunen. De streekbus van buschauffeur Fredje Teeven was helaas niet beschikbaar. Dat bonnetje bewaren we goed voor een volgende keer. Het was kil in deze uithoek van de regio, beetje sfeerloos ook. De warmte van de kerst is nog ver weg. Maar wat werden we verwarmd door het mooie spel van onze Curling-mannen. Jeu de boule op het ijs. Beetje bezemen om de curlingsteen te laten doorglijden. Echte topsport, dus. Zij plaatsten zich wel voor de WK! Tip voor een leuk Sinterklaascadeautje: een curling set. Echte surprise.

Vol vertrouwen begonnen onze jongens aan de wedstrijd, na de mooie 3-5 overwinning afgelopen dinsdag in de oefenpot tegen b.v.o ADO-Den Haag B1 in het Zuiderpark. Quincy liet zien de juiste keus te hebben gemaakt. De wedstrijd tegen RKAVV leek een copie te gaan worden van de uitwedstrijd tegen Velo. Stugge tegenstander. Vele kansen in de eerste helft, waarvan toch zeker drie tot een treffer hadden kunnen leiden. Rust 0-0. In de rust bleek er geen Jesse Klaver te zijn. Die zou de gewone man op zoeken, zo was aangekondigd, in kantines.... Niet in Leidschendam blijkbaar. Jammer, want misschien heeft deze groen-links kopman wel een mening over kunstgras of zo. Er komen nog meer mogelijkheden.

Na rust bleven onze jongens geduldig, want we waren veel beter. De verdediging in vertrouwde formatie (Max op doel met Bailey, Max, Willem en Dylan) was goed gesloten. Midden waren Freek, Sebastiaan en in de punt Delano lekker aan het combineren. Aanvallend altijd gevaarlijk met de bekende drie, Quincy, Kiki en Mo. Het tempo ging iets omhoog. De steekballetjes liepen beter. Quincy en Kiki bleken opnieuw een goed koppel. Gelanceerd vanaf het middenveld bracht Quincy de bal op maat voor, spits Kiki kwam goed voor de man en tikte stijlvol en trefzeker in, 0-1. Degenen die de herhaling wilden zien, werden op hun wenken bediend. Enkele minuten later opnieuw hetzelfde patroon: 0-2. Een slippertje achterin bracht enige spanning terug, 1-2. Maar RKAVV werd de gehele wedstrijd eigenlijk niet gevaarlijk. Onze jongens gingen er nog even goed voor staan. Storm en Thom vielen goed in, Teun later ook voor de licht geblesseerde Max. Het werd 1-3 door wederom een voorzet van Quincy (3e assist), die de bal teruglegde en daar stond weer Kiki (3e goal). Dubbele hattricks. Mooi gedaan. RKAVV eindigde de wedstrijd met 10 man. Op naar Vlaardingen, als de nummer 3 van de ranglijst. Een punt achter de dubbele koploper. Er hangt een verrassing in de lucht voor de winterstop.......