JO19-1: Un point, one point, um punto

Gepubliceerd op 13 mei 2018 door Wim Kuijken

Het einde van de meivakantie. De doden zijn herdacht, de vrijheid is gevierd en wordt doorgegeven. Dat was gisterenavond goed te zien. Europa hing met ruim 200 miljoen kijkers aan de buis van veel geschreeuw, hilarische en hysterische optredens. Het jaarlijkse Eurovisie Songfestival in Portugal. Veel spanning. Ik had de winnaar enkele weken geleden al voorspeld: de kip-song uit Israel (zie verslag 14 april). Horen we nooit meer wat van. Het was een vrolijke opmaat voor de belangrijkste dag van het jaar, moederdag. Misschien leuk met elkaar vandaag een bezoekje te brengen aan de cheeta's in de Beekse Bergen. Lieve diertjes die wel wat aandacht nodig hebben, zeker de moeders, om goed getraind te blijven. Je kan ze zonder probleem aaien. Zijn er eigenlijk al Kamervragen gesteld?

Onze hink-stap-sprong competitie ging gisteren verder op veld één van Nieuw Hanenburg. Nog drie geblesseerden op de bank. Ook daar was het wel spannend en hilarisch, maar toch anders. De ijsheiligen begonnen op 11 mei met nachtvorst, maar hielden zich zaterdag schuil. Het was lekker weer. De heiligen Mamertus, Pancratius, Servatius en Bonifatius waren waarschijnlijk meer geinteresseerd in Wereld Trekvogeldag. Alle ruimte in de lucht natuurlijk voor het trekvliegen met al die stakingen van Air France. Van hoge ballen in ons duel tegen Velo A1 hadden ze ook geen last. We zagen een matige pot voetbal.

Onze jongens begonnen wel goed en na een kwartier spelen kopte Storm mooi in: 1-0. Niks aan de hand, we waren veel beter. Dan onnodig balverlies achterin en Velo komt in de wedstrijd: 1-1. Het spankelende is er af. Weinig energie om snel weer op voorsprong te komen. Het middenveld was niet in balans, de vleugelspelers konden niet gevaarlijk worden. Rust. Halverwege de tweede helft ineens 1-2 achter door een kopbal van een Velo-aanvaller die iets hoger sprong dan Dylan. En vlak daarna in de nog heersende chaos ineens 1-3. Quick verzuimde toe te slaan en Velo leek zich veilig te spelen. Maar daar dacht spits Storm anders over. De turbo ging aan, het lijf zwol verder op en binnen 10 minuten maakte hij 2-3 en 3-3, de laatste met een rush door alles en iedereen heen. Hij moet ook snel een keer naar de Beekse Bergen om de cheeta's te trainen. Met nog 2 minuten te gaan had het ook gewoon nog tot winst kunnen leiden, maar één punt was ook wel terecht.

Het kan echt beter en de laatste twee wedstrijden moet dat ook. We willen meer strijdlust zien. Bij winst lonken nota bene de promotiewedstrijden; Feijenoord verloor. Die moeten gehaald kunnen worden. We staan nu stevig vierde. Volgende week komt het al gedegradeerde VFC uit Vlaardingen op bezoek. Sebas is geschorst (geel), na een foutje van de overigens goed leidende scheidsrechter, die ook wel tevreden met zich zelf was en alles heel erg goed uitlegde op het veld. Onderschatting dreigt natuurlijk, maar dan zullen de eindexamenvloggers daar zeker melding van maken. We wensen onze jongens, die op gaan voor het eindexamen, morgen en daarna heel veel succes. Vergeet je Hema geodriehoek niet. Die waarvan 11 streepjes aangeven dat het 10 cm is, die moet je even weggooien. De Hema gaat over in Belgische handen.....tja je kan het raden.

Volgende week verder. De dag dat Harry en Megan gaan trouwen en Engeland zijn grote verlies (24e van de 26) bij het Eurovisie Songfestival kan gaan vergeten. Hopen maar dat er geen enge man het toneel opstormt. Uw verslaggever zit dan waarschijnlijk in St George's Chapel bij Windsor Castle, als ik tenminste die ene perskaart kan bemachtigen. En anders gaan we schrijven over de prangende vraag of Andre Hazes en zijn Monique weer bij elkaar komen. Het gaat goed in Nederland. Fijne week allemaal.