JO19-1: Partir c’est mourir un peu

Gepubliceerd op 09 juni 2018 door Wim Kuijken

Het was vandaag zo’n echte voetbalmiddag. Je bent veel beter, zelfs dominant. Je krijgt kansen. Je raakt de paal (2x), de lat (1x), de scheidsrechter weigert voor penalty's te fluiten (2x) en in de laatste minuut scoort de tegenstander de winnende treffer. Het gebeurde onze gladiatoren van de A1 vandaag in de halve finale van de promotie naar de tweede divisie tegen Barendrecht A1. Het is onterecht, onrechtvaardig, maar de realiteit; 1-2 verlies. Volgend jaar opnieuw proberen met een nieuw team.

Iedereen zat er klaar voor vanmiddag. De hippe planga op, ook handig voor oud en nieuw nu er geen vuurwerkverbod komt. De bikini thuis gelaten vanwege het #metoo tijdperk. Even nog naar de kapper geweest voor een wijntje. Dweiltje mee voor het geval er een bekertje koffie zou vallen. Onze premier gaf het goede voorbeeld, toen hij zag dat de camera’s draaiden.

Het was broeierig appte Dr. Bob om half twee. De supporters druppelden binnen. De wedstrijd begon. John had dezelfde 11 spelers opgesteld die vorige week succesvol waren tegen ARC, dat met 0-2 verslagen werd in de verlenging. Quick begon goed. Was sterker en via Mo en Storm ook gevaarlijk. Toch komen we na 22 minuten achter met 0-1 door een iets te zwakke dekking achterin en een prachtige actie van de sterke nummer 11 van Barendrecht. De jongens rechten de rug, Sebastiaan gaat voor in de strijd en pakt geel. Na 10 minuten komen we gelijk door een strakke corner van Delano, ingekopt door Sebastiaan (of ging de bal er rechtstreeks in? Video-vader Peter zal het even nakijken): 1-1. Een doelpunt van Mo wordt vervolgens afgekeurd vanwege buitenspel. De spits van Barendrecht maakt volgens de scheidrechter een slaande beweging in de rug en nek van Sebastiaan en kan met rood vertrekken. Kijken we ook nog even na op de video. Het wordt rust.

Negen minuten na rust grijpt de scheids de eerste kans aan om de aantallen weer gelijk te trekken. Een tackel van Dylan van achteren wordt met rood bestraft. 10 tegen 10. Er komt ruimte op het veld. Quick gaat daar beter mee om en domineert. Vrije trap Delano op de paal. De rebound is voor Kiki, die hard op de lat schiet. Jammer. Barendrecht schiet 10 cm naast onze paal. Het is echt spannend op veld 1. Toeschouwers stromen toe. Het mini-Quick-kamp kijk de ogen uit. Delano schiet opnieuw een vrije trap goed in. Nu raakt hij de andere paal. Wat een pech. Mo en Delano zijn op en worden gewisseld. Baily en Jona er in en Thom komt voor Tom. In de tussentijd weigert de scheidsrechter de wedstrijd te beslissen na een duidelijke handsbal en een stevige overtreding in ‘de zestien’. Slappe hap. We kijken ook dat nog even na op onze video. Drie invallers lopen alvast warm voor de verlenging. Maar helaas, in de laatste minuut combineert Barendrecht mooi door onze defensie en scoort - onhoudbaar voor de goed keepende Tim - 1-2. Nog een paar tellen. Barendrecht eindigt met 9 spelers. Weer rood. Dat wordt een lastige finale tegen De Treffers volgende week......We hadden er graag gestaan. Helaas.

Wij nemen afscheid van elkaar. De tweede jaars gaan naar de senioren. Storm naar Q2 en de anderen zien uit naar een heel leuk vriendenteam. De eerste jaars gaan met een flinke dosis ervaring door in de 3e divisie o.l.v Stephan om opnieuw te proberen te promoveren. John gaat naar Vitesse Delft 1. Quincy gaat terug naar ADO-Den Haag. De ouders beloven elkaar te blijven zien op Quick.

Komend week zullen we getuigen zijn van een historische ontmoeting armpje drukken tussen Trump en Kim in Singapore. In Rusland start de WK Voetbal 2018. Belgie en Marokko verdienen onze aandacht, Frankrijk en Spanje lijken sterk. Maar....het is voetbal, dus.....Saoedi Arabië?

Het gaat allemaal gewoon door. Ik wens iedereen veel liefde en geluk. Na 9 jaar verslaglegging in context van de tijdgeest, stopt ook voor mij dit werk. Van E2 tot A1 samen met zoon Willem en veel anderen. Het was heel leuk om te doen. Ik ga het een beetje missen. Negen jaarverslagen gaan in het archief, voor later. Partir c’est mourir un peu, geldt voor velen van ons. Maar Quick blijft verbinden. Tot ziens dus op Nieuw Hanenburg.