JO19-1: Ondanks verlies toch nog kansrijk

Gepubliceerd op 14 april 2018 door Wim Kuijken

Opnieuw een zware wedstrijd vandaag tegen de waarschijnlijk best voetballende ploeg in onze competitie, de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, JVOZ A1. De ploeg moest er een stukje voor rijden. Geen erewacht met dikke vrijwilligers, geen zingend asfalt met de deun 'O, o Den Haag, stad achter de duinen'. De stad waar inmiddels een blowverbod is ingesteld. Daar hebben onze Zeeuwse bezoekers nog geen weet van.

Onze jongens begonnen heel goed. De eerste 20 minuten dominant en goed combinerend. JVOZ kwam er nauwelijks aan te pas en was slordig. Er kwamen kansen. Delano kon in de zestien schieten, maar dacht ook aan een voorzet; Kiki werd voor het doel strak aangespeeld door Mo en maakte een iets te ingewikkeld dans-voetbeweging. Uit het niets ging een vrije trap van de gasten er in, in de hoek met een stuit. Max zat er naast 0-1. En toen kregen de Zeeuwen wat meer lef. Maar er waren mooie acties van Quincy en Kiki schoot net over. Helaas viel Bailey uit met een enkelblessure. Willem viel in. Iets te veel gerommel achterin en enkele snelle pasjes voor ons doel van de licht blauwe tegenstander zorgde voor rust voor 0-2.

In de rust werd alles weer goed gezet. Na rust direct felle aanvallen van Quick. Jona, wonderbaarlijk snel hersteld na de aanslag van vorige week, schoot snoeihard net-naast. Mo had de aansluitende treffer kunnen maken alleen voor de keeper, maar verslikte zich. Zo zat het allemaal niet mee, ook niet omdat ook Delano er geblesseerd af moest en Jona niet meer verder kon. Ricky en Thom kwamen. Max redde knap. JVOZ kwam op 3-0 via een kopbal uit een corner en op 4-0 na balverlies achterin. Dat was het voor vandaag. Goede start eerste én tweede helft. Zeker kansen op voorsprong en aansluiting, maar verloren van een goede tegenstander en zelf wat slordig af en toe.

Na afloop onder het genot van een lekker biertje ging het gesprek vooral over de schadelijke werking van alcohol. Komen ze nu mee: een biertje is 30 minuten korter leven of zo.....nou dan was ik toch echt in mijn studententijd een flink eind op weg geweest en velen met mij. Dus...we namen er nog maar eentje. Proost, op het leven. Maar....met mate natuurlijk.

We staan met 36 punten nog gedeeld 2, 3 en 4. Maar met meer verliespunten. Toch nog zeker kans op promotiewedstrijden. Alle (andere) topploegen spelen nog tegen elkaar en wij ontmoeten nog 4 keer ploegen uit het rechter rijtje. Niets is zeker, behalve dat we bij de top 5 zullen eindigen, maar 3 of 4 worden kan zeker ook. Het is hard werken en iedereen zal vooral strijdlust moeten tonen. Voetballend en als team zijn we heel goed. We zingen met elkaar de Kip-song 'Toy' van onze Israelische Netta, kanshebber voor het Eurovisie songfestival. Word je weer helemaal vrolijk van.

Volgende week komt er heerlijk zomerweer en het is ook "De week van de Teek". Beetje opletten dus, want dat weet de teek namelijk ook. Wij gaan zaterdag vroeg naar Werkendam in het Land van Heusden en Altena nabij de Biesbosch en aan de Merwedes, op bezoek bij de Kozakken. "It aint over, till it's over"......