JO19-1: Na de Royal Wedding richting Promotie

Gepubliceerd op 19 mei 2018 door Wim Kuijken

Wat een dag, wat een feest daar in Windsor. Het programma Boer Zoekt Vrouw was neergedaald in Engeland en het was direct raak. In een leuk kapelletje gaf de man met baard in zwarte kiel zijn ja-woord aan zijn droomactrice met sleep. Een geweldig toneelstuk met wel 10.000 figuranten. De hooiwagen was omgetoverd tot koets. Het paar gaat heersen over Sussex. De perfecte opmaat voor Pinksteren. Een en al heilige geest in de kapel. Het losbandige leven werd vaarwel gezegd en oma vond het goed.

Onze jongens werden geïnspireerd door zoveel liefde en vuur en beginnen - iets later - aan hun belangrijke wedstrijd tegen de Vlaardingse degradant VFC A1. Zij waren hun shirts vergeten. Met de witte reserveshirts van Quick werd het helemaal een thuiswedstrijd. In een nieuwe opstelling was het wat onwennig in het begin. De snelle buitenspelers Mo en Quincy vanaf het middenveld en twee sterke spitsen Kiki en Storm voorin. Quick was veel sterker en raakte al snel de lat en scoorde na 7 minuten een mooi doelpunt, dat later buitenspel werd gegeven. Het was uitstel van executie. Na een half uur een sterke actie van Kiki op de Vlaardingse achterlijn, mooi teruggelegd en Thom scoort 1-0. 10 minuten later gevolgd door een mooie kopbal van de goed spelende Quincy, na een voorzet op maat van Dylan: 2-0. Snel daarna scoort Storm 3-0 op aangeven van Mo. ‘Uit het boekje’ appt Dr Bob. Rust. Liesbeth maakt wat foto’s. Net op tijd, want volgende week treedt de nieuwe privacywet in werking en mogen de foto’s met spelers er op niet meer zonder toestemming worden gepubliceerd. Met dank aan Europa. Bij deze vraag ik iedereen die op de foto’s komt te staan toestemming. Dank daarvoor.

Pas laat in de tweede helft vergroot Quick de voorsprong via Kiki of Mo. De video-ref Richard geeft niet helemaal uitsluitsel, maar het lijkt erop dat de kopbal van Kiki op aangeven van Freek de lijn al was gepasseerd en toen nog door Mo werd beroerd. De scheidsrechter stond er goed voor en zag in elk geval dat de bal over de lijn was: 4-0. Vlak voor tijd scoorde Quincy nummer 3. Dus een mooie en terechte 5-0 winst.

Feijenoord verloor (weer). Onze jongens worden mooi 4e. Kampong is kampioen na verlies van Barendrecht bij JVOZ, dat de 3e periode zal winnen en dus gaat Quick A1 promotiewedstrijden spelen. Maar eerst nog even naar Dongen volgende week om verder vertrouwen te tanken. Het spel wordt weer beter. De verdediging zat goed dicht.

Komende week treffen wij elkaar vast op de Libelle Zomerweek, het jaarlijkse treffen van de mutsige ruggengraad van Nederland. Mark Rutte zal er ook wel zijn met zijn leguanen. Het wordt mooi weer. Geniet ervan en van onze mascottes, foto 4