JO19-1: Met vijfde winst op rij > stevig in de linkerrij

Gepubliceerd op 19 november 2017 door Wim Kuijken

Het is weer zover, de Sint komt in het land. Het wedstrijdverslag staat dus weer in de rijm-stand.

Sint komt graag naar ons landje, in Spanje wordt het veel te warm. En na Parijs, nu in Bonn lijken alle CO2-reductieplannen redelijk kansarm.

De recente ontdekking van een nieuwe planeet vindt Sint daarom van grote waarde. Ross 128b met zelfde omvang en graden als onze aarde.

Maar 11 lichtjaren afstand is wel erg veel om te overbruggen met zijn paard. Hij moet het als heilige waarschijnlijk hebben van een hemelvaart.

Te warm of niet, met 9 graden en een kil windje om 14.30 uur op veld 1. Met een bakkie leut op de tribune en hartverwarmend voetbal klaagde niemand steen of been.

Thuis vandaag tegen de jongens van Kozakken. Wat zouden die er op Nieuw Hanenburg van gaan bakken.

Kozakken, uit Rusland, bevrijdden in 1813 Werkendam. Waar men de Fransen de macht in ons landje afnam.

Met hun rij-kunst en onafhankelijk gemoed. Streden zij te paard met leeuwenmoed.

Trapten een balletje aan de Merwede bij de dijk. En zo onstond de latere voetbalclub Kozakken Boys in de praktijk.

Dus met Russische invloed kwamen de boys naar Den Haag. Gelokt met hedendaagse bots en trollen in onze hinderlaag.

In de week van de werkstress waren onze jongens super cool. Winst vandaag was opnieuw het hoofddoel.

Onze selectie telde dit keer zo waar 13 man. Maar die kunnen er dan ook heel wat van.

Al vijf keer won deze smalle basis met goed spel. De uitvoering lijkt op een waar groeimodel.

Vandaag weer nieuwe schutters van Quick voor het vijandelijke doel. Zij scoorden er vijf met heel veel balgevoel.

Sebas, Freek, Willem, Mo en Dela. Voor de analyse allemaal vastgelegd op de videocamera.

Twee keer kon Max vissen dus werd het overtuigend 5 tegen 2. En was ook TC John wel weer tevree.

Ondertussen bereidt onze Nederlandse 11 zich voor op het WK-blaasvoetbal. Dat wordt zomer 2018 een waar festival.

Met Luxemburg, Finland, Italië, Oostenrijk en Noorwege(n). Daar moeten toch kansen zijn op een mooie zege.

Sint is dan alweer terug naar Spanje met zijn Pieten en Amerigo. Hij is benieuwd naar A1’s ambitieniveau.

Voor de winterstop nog 3 duels waarvan 2 uit. RKAVV is nu de eerste te pakken buit.

De tweede periode is nu begonnen in deze competitie. 7 keer winnen, op weg naar een koppositie.

Zou leuk zijn, in elk geval om van te dromen. Wat vast staat: er zullen nog mooie wedstrijden komen.

Sint is trots en tevreden op het team. Zijn (zwarte?!) Pieten steunen hem daarin unaniem.